„ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ“ на Маргарита Младенова в помощ на Лори

0
0

Когато мрачните мисли почукат на вратата, се опитваме да си припомним, че не бива да се оставяме на отчаянието да ни парализира. Като противоотрова на безсилието ни действат малките свидетелства на човечност, които виждаме около нас. На 2-ри декември 2015 г. в Независим театър представлението „ОПАКОМЕТАМОРФОЗИ“ по текстове на Валери Петров ще се играе благотворително в помощ на 20-годишната Лорина Мелева.

Лори страда от билатерална (двустранна) церебрална пареза на дясната ръка и левия крак. В момента е неподвижна и всеки опит да стъпва й носи много голяма болка. За да се промени това и за да може да ходи отново, Лори се нуждае от сложна операция в чужбина, за която е необходима сумата от близо 22 000 евро. В инициативата ръка си подават творческият екип на постановката, Театрална работилница „Сфумато“ и Независим театър. Режисьорът на постановката Маргарита Младенова споделя за нея:

„Нашето представление страстно спори с О-БЕЗ-ЧОВЕЧАВАНЕТО, възпламенено от силните поеми на Валери Петров и неговия рицарски, непримирим дух; защитава маргиналния човек като „свят в света”, като самоценност, която настоява за равноправно място в общежитието и пази жива паметта за това „…Че и ний сме били от рода на хвърчащите хора…”

 

Билетите са на цена от 8 лв. като пълната им стойност ще бъде дарена директно на Лори. Могат да бъдат закупени на касата на Независим театър (ул. Върбица 12), билетния център на НДК, всички обекти на OMV и Office 1 Superstore, както и онлайн чрез Eventim. Повече информация за събитието можете да намерите на този линк.

https://youtube.com/watch?v=__Cikz8jRWw%3Frel%3D0