Обръщение на един актьор към системата

0
0

LoveTheater.bg реши да сподели с аудиторията си публичен статус от Facebook профила на Иван Панайотов, породен от непрофесионализма на част от компаниите (кастинг и рекламни агенции, продуценти и др.), които оперират на българския пазар. Чрез отношението си към труда на актьорите и другите специалисти в областта такива фирми свалят нивото и имиджа на цялия бранш, което се отразява и на бъдещето на професиите в сферата.

Ловешко-сливенски криейтив артисти, агенти и хлъзгави кастинг феи.

урок #1:
Няма драматични актьори.
Няма комедийни актьори.

Има актьори и актриси.

тъпотия #2:
Изражението не е форма на актьорско майсторство, нито част от характер на даден герой.

По-страшното при „страшното изражение“ е, че това става стандарт при описанието на търсен „типаж“ за определен образ напоследък.

лоботомия #3:
Сериал НЕ означава филм.

Интернет сериал не е нито кино, нито сериал, а просто клип.

Филм непременно не означава качество.

Кино определено не става с талантливи водещи на следобедно-развлекателни предавания по Ефир 2 през хилядядеветстотиндеветдесетидевета.

По никакъв начин не ме привличат заглавия от типа на „Пропан-бутан в кръвта“, „LPG“ и т.н.

молба #4:
Спрете да обезценявате труда Ми, Ни, Ви, като ми предлагате минимална работна заплата + 270 лв за сродни и икономически права за ЕДНА ГОДИНА за #трийсесекундка рекламка на български бранд, излъчвана по телевизията, онлайн във vbox, под формата на банер в блиц.бг, Диана Кабел Ямбол + Мустанг ТВ Варна. Разбира се, сте достатъчно снизходителни да се опитате да извъртите вряло-кипялата ми от 2007-ма година душа и да ми предложите 200 лв за едногодишни (разбира се) икономически права за печатни материали за ЕДНА ГОДИНА (билборд, мегаборд, city lights и автобусната спирка на ПОП-а).

извод #5:
Аз тази попара я сръбнах преди известно време и учтиво отказах да почесвам космати продуцентски гърбове в почивките между подредбата на различните сетове от сезон „18“, всяка сряда по N-ТВ.

Жалко е, но за сметка на това е забавно.

Колеги, спрете с това сиромахомилство.
Знам, че ви се снима.
Знам, че ви се иска да имате ток и вода и да си наемате рикши в събота следобед в парк южен – просто бъдете нащрек и не се съгласявайте на условията, издиктувани по телефона от раз.

заповед #6:
Апелирам.

Иван Панайотов