ОБЕРОН И ТИТАНИЯ НА ШЕКСПИР ИДВАТ НА КОКИЛИ В СОФИЯ

0
0

Двойна премиера в София ще има спектакълът по една от най-прочутите и поставяни в света пиеса на Уилям Шекспир – „СЪН В ЛЯТНА НОЩ”. Представлението на режисьора Надя Асенова, продуцирано от Драматичен театър Търговище, ще дебютира на столична сцена два месеца след премиерата си в края на лятото.

Спектаклите са на 16 октомври от 19:00 часа в Театър „Сълза и смях” и на 19 октомври от 19:30 часа в Сатиричния театър.

Придържайки се към изключителното Шекспирово слово, режисьорът Надя Асенова, сценографът Тодор Райков и костюмографът Анелия Райкова успяват да сътворят истинска феерия на сцената. Спектакълът съчетава сериозната драматургия с елементи от цирка и пърформънса, допълнени с атрактивна визия и великолепни сценография и костюми. SVE_7430Оберон и Титания, чиято „семейна свада” пали фитила на събитията в магическата нощ в гората, се придвижват на кокили на сцената /в ролите са Божидар Попчев, познат от спектакъла „Ритъм” и редица други представления/, и Славяна Любомирова, която има в биографията си номинация за „Аскеер”.

SVE_7329

Елфът Пък, който забърква кашите в стремежа си да услужи на капризния си господар Оберон, лети из сцената на ховърборд и „плува” с Луната (в ролята е преподавателят и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ Камен Иванов). Доайенът Любомир Фърков играе ролята на Княза, който във версията на Надя Асенова се превръща в любовния блян на Титания – магарето. В останалите роли са младите актьори Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев и Йордан Любомиров.

SVE_7621

„Сън в лятна нощ” е поредният успешен проект на режисьора Надя Асенова, която е известна на публиката в цялата страна и със спектаклите „Аладин”, „Грозното пате”, в Музикалния театър „Deteктив” с Добрин Векилов-Дони и Иван Радоев, „Тайната на един Дон Жуан” с Албена Павлова и Михаил Билалов и много други.

 „Сън в лятна нощ” е една от най-поставяните пиеси на Шекспир, с многобройни и разнообразни интерпретации, и въпреки че от написването ѝ ни делят близо пет века, темите, комично-драматичните ситуации и случки на сцената са актуални и днес.

Билети:
за 16-ти октомври на касите на театър „Сълза и смях“ и онлайн на уеб сайта на театъра.
за 19-ти октомври – на уеб сайта на Сатиричния театър.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here