Nu Boyana Studios дава път на нови сценаристи след специален курс

0
0

Мастър клас за сценаристи ще бележи началото на тазгодишните занимания в школата към Nu Boyana Film Studios. Осемседмичният курс ще стартира на 29-ти февруари.

Най-вълнуващо за участниците в курса ще е завръщането на Голан Рамраз в ролята си на ментор. Рамраз е награждаван сценарист, продуцент и изпълнителен продуцент, чиято автобиография включва работа над заглавия като „Господин и госпожа Смит”, „Телепорт” и „Железният човек”. „След миналогодишния успех на школата, Рамраз отново ще се включи в занятията с нови знания и техники, които да сподели”, споделят от Nu Boyana Studios.

Програмата на курса е изготвена така, че да бъде удобна за участниците. През първите шест семици ще им три дни с лекции и дискусии (понеделник, сряда и петък от 9:30 ч. до 15:00 ч.) и два дни самоподготовка, писане, четене и наставления от ментора. Седмата седмица ще бъде посветена на финализирането на бъдещите сценарии, които са написани по време на курса, а осмата ще бъде изцяло свързана с работа с актьори и вдъхване на живот на написаното.

Като допълнение към курса, участниците ще имат възможността да присъстват на лекции, проведени от международни продуценти, режисьори и други хора от гилдията. Ако са късметлии, звездите, които по това време снимат в Nu Boyana Films Studio, може да ги посетят. Всеки ще има шанса сценарият му да бъде прегледан от професионалисти в областта, да получи критика и наставления, а един от всички текстове ще бъде реализиран във филмов проект.

Може да подадете заявление на участие на e-mail: [email protected]. Трябва да включите CV и кратко обяснение защо искате да участвате. Краен срок 21-ви февруари. Окончателния прием става след проведено интервю. Цената на курса е 1200 лв.