Новият сезон в ТР „Сфумато“ – какво ни очаква през септември

0
0

Септември месец в Театрална работилница „Сфумато“ ще бъде също едно голямо завръщане. Театърът в парка „Заимов“ ни е приготвила някои изненади за новия сезон.

Един от акцентите за месец септември е „Bio. Eco. Organic“ – проект върху документални текстове, авторски видеа и разкази. Самата идея е на Етгар Керет, а участие ще вземат Лилия Гелева и Христо Ушев. „Bio. Eco. Organic“ ще се проведе като част от „Малък сезон“ 2016 на 12 септември

Другото заглавие селектирано за „Малък сезон” 2016 е „Това НЕ Е Хамлет”. То ще се играе на 16 и 23 септември. Представлението е авторски спекатъл на Боян Крачолов, а в него ще вземат участие Димитър Крумов и Иван Николов.

„Плешивата певица“ е премиерният спектакъл за „Сфумато“. Той ще се излъчва на 26, 27 и 29 септември, с участието на актьорите Милена Ерменкова, Виктория Ангелова, Драгомир Драганов, Георги Гоцин, Светла Рангелова, Пламен Димов и Ивайло Драганов. Представлението е на Васил Дуев, а антипиесата – на Йожен Йонеско от 1948 г. Докато учил английски по разговорник, той се възмутил от безумните словосъчетания в него и решил да напише пиеса за обезценяването на езика. Първото, което направил, било да сложи няколко фрази от разговорника като реплики на герои. Получила се велика пиеса, която и до днес се играе по световните театри.

Ето и цялата програма на театър „Сфумато“ за септември:

Сфумато – програма септември by Люба Николова on Scribd