Новият сезон в Народен театър – какво ни очаква през септември

0
0

Новият сезон е вече тук – не само есента, но и новият театрален сезон, който всички любители на сценичното изкуство очакват с нетърпение.

Народен Театър „Иван Вазов“ ще стартира есенния маратон със спектакъла „Лунатици„, чиято премиера беше през изминалия сезон. На 11 септември ще се срещнем с Михаил Петров и Аня Пенчева, които определено ще ни разсмеят. Представлението е „неопровержимо доказателство, че театралният хумор е жив, здрав и кипи от енергия да достигне до повече хора.“, споделя нашата авторка Елена Райнова за него. Пиесата на Кен Лудвиг сервира на сребърен поднос фина смесица от ситуационна комичност, остроумен диалог и смислени внушения. Текстът е построен около мълчаливата истина, че актьорът живее истински само на сцената. Скрие ли се от лъча на прожектора обаче, той се превръща в едно очарователно безпомощно дете, отегчено от досадната реалност.

Народният продължава със спектакъла на Морфов „На ръба“. Цялата постановка е до болка реалистична, дори граничеща с документалистиката. Никой не може да обвини режисьора, че е изкривил действителността, нито че е подчинил сюжета на своите идеи. Дори, за да бъдем напълно откровени, няма и сюжет в буквалния смисъл на думата. Представлението ще се играе на 13 септември.

Ето и цялата програма на Народе театър за септември:

Народен театър – програма септември

Билети онлайн може да закупите ТУК.