Нова премиера в ДТ “Гео Милев” осветява живота на Джордж Вашингтон

0
0

Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора, не спира да поднася нови изживявания на зрителите си. Последното изкушение в неговия афиш се казва „Тайната на Джордж Вашингтон” и премиерата му ще се състои на камерна сцена на 9-ти март.

Авторът Миро Гавран е един от най-разпознаваемите съвременни хърватски автори. В тази си пиеса той обръща гръб на историческата достоверност и обрисува в живи краски един свой сън за многопластовата обич, самотата и съмненията. “В нощта на 19 срещу 20 януари 1988 година в съня ми се яви Джордж Вашингтон и ми разказа тази история, която описах в пиесата си и ми каза: „Не вярвай на историческите факти, когато пишеш драма за любовта и самотата, просто опиши истината на човешкото сърце.“ И тази драма е най-достоверното описание на този мой сън.“ – споделя сам драматургът.

Режисьор на представлението е Калин Ангелов, чиято работа харесваме открай време и признаваме, че възхищението ни достигна връх с “Мадам Мишима”. Преводът на драматургичния текст е дело на Александра Ливен, а сценографията и костюмите – на добре познатата ни Теодора Лазарова. В ролите на Марта Вашингтон и Силвия Карвър са Елена Азалова и съответно Светла Тодорова.

Освен на премиерната дата, спектакълът ще се играе и на 10 и 24 март.

Елена Азалова

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here