Нова премиера от Ованес Торосян и Театър „Реплика“

0
0

Новият проект на Театър „Реплика“ – „Състояние на нацията“, ще се играе за пръв път на 9 и 14 октомври. Постановката е дело на Ованес Торосян, а участие вземат Милко Йовчев, Боряна Пенева, Благой Бойчев и Милена Ерменкова.

Като база за представлението са използвани текстове на шотландския драматург и писател Ървинг Уелш. Ако името ви се струва познато, има защо – Уелш е автор на романа Trainspotting, върху който се базира и култовият филм със същото име. „Състояние на нацията“ е с аналогична тематика – болестите на съвременното общество, обрисувани чрез образите на няколко маргинални типа.

Още от създаването си Театър „Реплика“ даде силна заявка да бъде антипод на институционализирания театър. Постановките им са съсредоточени върху болезнените социални язви, пред които традиционно замижаваме. Напомняме, че през изминалата година Театър „Реплика” с режисьор Георг Жено спечели голямата награда за полет в изкуството “Стоян Камбарев”. Спектаклите, за които са отличени, са “Заполярная правда (Истина отвъд полярния кръг)”, “Ние сме боклуците на Източна Европа” и “Двама нещастни румънци, които говорят полски”.

Информацията за събитието можете да следите и тук.