Номинации за наградата ,,Стоян Камбарев“ 2018

0
0

Деветото издание на официалната церемония по връчване на престижния приз Награда за полет в изкуството ,,Стоян Камбарев“ 2018 ще се състои на 30 април в София, в новото културно пространство – Сити Марк Арт Център.

Вече девета година връчването на приза е едно от най-чаканите културни събития у нас. Фондация ,,Стоян Камбарев“, на името на талантливия български режисьор, поощрява младите артисти да творят и следват мечтите си, като помага за реализирането на авторските им проекти.

Победителят се избира от жури от членовете на управителния съвет на Фондацията, с председател Деси Тенекиджиева. Голямата награда е бронзова статуетка, дело на художника Кольо Карамфилов, парична премия от 3 000 лв. и почетен приз.

Призът не e профилиран в определена сфера на изкуството. Миналогодишната победителка – Мария Славова, е певица, Павел Веснаков, взел наградата през 2016 г. , е кинорежисьор, а през 2015 г. победители в конкурса са братята цигулари Мартин и Александър Зайранови.

Ето и имената на тазгодишните млади артисти, които ще мерят сили в съревнованието за наградата:

ViktoriyaGeorgieva

 

Виктория Георгиева, известна като Mouse, е художник. Номинирана е заради експериментaлния си подход със стилове, техники, материали и повърхности. Позната е в стрийт арт културата във Варна, където води арт клас за деца „Азбука на въображението“.

 

SvetoslavTodorovСветослав Тодоров е пианист, експериментиращ извън рамките на класическата музика, свирил е  в зали като „Роял Албърт Хол“  и „Карнеги Хол“. През 2015г. печели първа награда на Международния конкурс за изпълнение на музика от Йохан Себасиан Бах в Япония.

 

KristiyanMalinov

 

Кристиян Малинов е млад писател, автор на изключително успешната фентъзи поредица „Недосегаем“. Книгите му са вдъхновени от собствените му сънища, и са издадени в Америка, където се радват на голям читателски интерес.

 

 MarinKafedjiyski

Илко Илиев (каскадьор и фрийрънънр) и Марин Кафеджийски (фотограф и оператор) са авторите на 2D RUN – видеото, спечелило наградата на Международния фестивал в Ню Йорк за филми, заснети с дрон (New York Drone Film Festival).

 

PatritsiaPundeva

 

Патриция Пъндева е актриса. Номинирана е за ролята си на Боряна в едноименната постановка по драмата на Йовков.  За нея и проекта ѝ „Галерия 28“  ви разказахме през ноември миналата година.

 

 

 Успех на всички номинирани!

nominiranistoyankambarev