“Ние, духовата музика” – абсолвенти от НАТФИЗ се дипломират с Радичков

0
0

На 5 декември от 19ч. на Голяма сцена в НАТФИЗ абсолвентите от класа на проф. Атанас Атанасов ще представят своята последна премиера – “Ние, духовата музика”, по текстове на Йордан Радичков. Режисьор на спектакъла е познатото име от театралните среди – Петринел Гочев, който за пръв път работи със студентите. Публиката ще може да чуе едни от най-обичаните разкази на Радичков, пресъздадени от младите актьори, които ще провокират себе си на сцената и ще говорят на различни диалекти, представяйки цялата пъстрота на Радичковите герои.

За Духовата Музика:

Черказките музиканти ми се оплакаха: някои били казали, че тая духова музика трябвало вече да се закрие. В селото на всеки стълб виси по един високоговорител, а на площада висят три — за какво е тогава духова музика, едновремешна и остаряла работа! Черказката духова музика е наистина стара. Едва ли някой в селото знае годините на инструментите; трябва да ви уверя, че ако вие ги погледнете, ще ви се сторят стари едва ли не колкото слънцето. Това дори и собствениците на инструментите не го знаят, защото твърдят, че те са си такива, откакто е създаден светът…
Духова музика има, откакто свят светува, и нея никой не може да я закрие. Ако може да се закрие една държава, то и духовата музика тогава може да се закрие. Защото всичко започва с музиката и свършва с музиката. Кога човек умре, пак с музика го изпращаме.
Ако един ден Черказки изпраща космонавт, ние, духовата музика, и там ще свирим. А тия, които говорят, че щели да се закриват духовите музики, изобщо не ме занимават. Както казва Миал — духова музика има, откакто свят светува.
Чуйте какво ще ни разкаже самата духова музика за себе си и отсъдете тогава дали може да се закрие.
Из „Ние, духовата музика“, Йордан Радичков

Билети могат да бъдат закупени от касата на театър НАТФИЗ и от www.eventim.bg, като през целия декември те са намалени на 4 и 6 лв.  в чест на 70 годишнината на НАТФИЗ. Студентите от класа на проф. Атанас Атанасов може да гледате и в другите им две много добри дипломни представления – “Хора с куфари” от Ханох Левин  и “Papas in motion” от Роналд Рудол.

клас. проф. Атанас Атанасов
“Ние, духовата музика”

по текстове на Йордан Радичков

постановка: Петринел Гочев

сътрудник по сценичното пространство и костюм: Киряна Аврониева (IV курс СЕД, клас доц. д-р Мира Каланова)

Участват:

IV курс „Актьорство за драматичен театър“/ клас проф. д-р Атанас Атанасов

Анета Иванова, Бистра Окереке, Боряна Маноилова, Боян Петров, Бояна Авджиева, Василена Кънева, Велизар Емануилов, Велина Андреева, Виолина Доцева, Владислав Стоименов, Дария Димитрова, Елизабет Марангозова, Йордан Върбанов, Кирил Недков, Кристиян Топов, Любомира Башева, Мартин Петков, Моника Иванова, Румен Михайлов, Христина Джурова, Цветелина Атанасова, Явор Гаджев

фотограф: Росина Пенчева

художник на плаката: Цветелина Атанасова

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here