Neo Dervish отново в София – лекция и уъркшоп на Ziya Azazi

0
0

След големия успех на спектакъла NEO DERVISH, който ни потопи в магията на танца в края на юни на сцената на Народен театър „Иван Вазов”, с нетърпение очаквахме неговото завръщане. И ето я и радостната вест – през ноември отново ще можем да се насладим на този зашеметяващ спектакъл заедно с уъркшоп и лекция на Ziya Azazi. Ако сте любители на красивото и мистично изкуство, имате нужда от разчистване на графика за ноември.

Лекцията на Ziya Azazi се очертава да е наистина интересно събитие. Все още мястото не е уточнено, но датата е 15 ноември 2016 г., а началният час е 19 ч. Лекцията ще включва видео, показващо влиянието на дервишите върху творчеството на Ziya Azazi, както и дискусия с публиката.

Уъркшопът, воден от Ziya Azazi, ще е също нещо вълнуващо, особено за тези, които искат да вникнат в магията на въртенето и танца, с който да достигнат до синхрон с движението на света. Мястото на уъркшопа ще бъде обявено през ноември, а той ще се проведе в 5 дни – от 16 до 20 ноември. Участниците ще имат възможност да научат специални упражнения, които ще им помогнат да овладеят въртенето. За тях е предвидено и характерното облекло от дервишки поли, за да усетят напълно енергията на този вълшебен танц сами, с партньори и заедно със Ziya Azazi.

Повече информация за пълната програма и билети за участие можете да намерите тук.