Неделно кафе и класическа музика в столицата

0
0

За трети пореден път ще се потопим в приказното изживяване „Кафе и Класика“ на 18 януари (неделя). Събитието ще е между 11:00 и 12:00 часав зала Мати’Д, а участници ще бъдат Ваклина Райчева и Ева Хетемова – дует арфа и виола. Красивата класическа музика на живо е поднесена в комбинация с уютната и артистична атмосфера , ароматно кафе и вкусна закуска.

Кафе и класика

Първите отзиви от събитието, започнало на 16 ноември 2014 г., са повече от позитивни, а организаторите имат амбицията да превърнат това прекрасно събитие в традиция на столичния културен живот. Целта е да се направи класическата музика достъпна за по-широка публика и да се разчупи разбирането, че класическите концерти са тежки, ангажиращи и недостъпни.

В неделя ще прозвучат произведения на композитори от ерата на романтизма и барока. Ще чуем популярния за всички времена класически композитор Волфганг Амадеус Моцарт, както и съвременни композитори като Джери Херман, Хенри Манчини, Ленард Бърнстейн, Джордж Гершуин. В програмата присъства също и обновителят на аржентинското танго Астор Пиацола с известното Либертанго, композирано от самият него, както и майсторът на шансона Енрико Масиас.

Кафе и класика

Музикантите
Ваклина Райчева и Ева Хетемова са работили с множество оркести. Ваклина е свирила на юбилейния концерт на Силви Вартан в зала Плейел, в Париж, по случай 50 годишнината ѝ на сцена. А виолистката Ева е имала участия и с популярната съвременна цигуларка Ванеса Мей в Германия.

Билетите за концерта са на цена 16 лв, включват топла напитка и закуска. Вратите отварят в 10.15ч.