Народният театър обещава вълнуващ сезон

1
0

Вероятно се досещате, че ние от LoveTheater.bg нямаме търпение да започне новият театрален сезон!

Народен театър „Иван Вазов“ поставя началото на надпреварата за интереса на публиката с премиера на 12 септември – „Процесът против богомилите“ от Стефан Цанев с режисьор Маргарита Младенова ще оживее на сцената  след близо половин век очакване (повече информация за пиесата можете да откриете тук).

Ако си помислите обаче, че билетът ви гарантира само около два часа забрава в притъмнелия салон, ще сбъркате непоправимо! След представлението той осигурява и вход за партито в столичния клуб „Терминал 1”, където на сцената ще се вихрят Jeremy?, както само те си знаят. Обещано е, че на партито присъствие ще отбележат и лицата от трупата на театъра, за да можете да поговорите с тях за възвишеното изкуство или за изминалите летни моменти – според настроението.

Следващата премиера за сезона пък бележи едно голямо завръщане на сцената на Народния театър. След прекъсване от 30 години голямата актриса Виолета Гиндева отново излиза на първата ни сцена в „Лунатици” от Кен Лудвиг. В спектакъла участват и Аня Пенчева, Михаил Петров, Анна Петрова, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Владислава Николова и Павел Иванов. Режисьор е Росица Обрешкова. Премиерните представления са на 29 и 30 септември на Камерна сцена.

Третата премиера от списъка е за почитателите на американския драматург Юджийн О’Нийл –  „Дългият път на деня към нощта”  с режисьор Владлен Александров. Сцената озаряват Бойка Велкова, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и великолепната Ева Данаилова. Премиерните спектакли са на 7, 8 и 9 октомври, Сцена на IV етаж.

Доволно потриваме ръце и тичаме към билетните каси, защото предстои сезон, който не е за изпускане!

 

 

Comments are closed.