Най-новото театрално пространство в София с две премиери

3
0

Напоследък чуваме коментари, че откриването на толкова нови сцени в София е излишно. Ние не смятаме така. Всяко пространство си има своята публика и с усилена работа и упоритост може да създаде лоялна аудитория. Последното театрално кътче на столицата, за което ви разказахме в края на лятото, е на мястото на бившето столично кино „Левски“. Новото му име е „Сити Марк Арт Център“ и разполага с 300 места.

На 13 февруари е премиерата на мюзикъла под режисурата на Борис Панкин „Под знака на Ла Манча“, съобщава списание „Твоят Бизнес“. Спектакълът е за живота на Мигел де Сервантес и е вдъхновен от неговия роман за Дон Кихот и музикалната пиеса с 10 награди „Тони“ „Човекът от Ла Манча“. Проектът е посветен на 400 години от смъртта на големия испански писател, допълва изданието. В спектакъла участват Орлин Горанов (Дон Кихот), Мариан Бачев (Санчо Панса), Елена Атанасова – носител на Аскеер за изгряваща звезда (Дулсинея дел Тобосо), пианистът Росица Димова, артисти от Пловдивската опера, студенти от Музикалната академия и ученици от Американския колеж в София.

Лилия Маравиля и Христо ШоповНа деня на влюбените, 14 февруари, пък ще се състои и премиерата на „Догодина по същото време“ с Христо Шопов и Лилия Маравиля, продуцирана от Владислав Карамфилов (Влади Въргала). В пиесата двама напълно непознати се срещат в един ресторант на края на света. И двамата са щастливо женени, но без да осъзнаят как се случва, се пожелават пагубно. И след това почти банално начало започват обратите, пише в сайта на Христо Шопов.

Comments are closed.