Най-интересното за Кит Харингтън

0
0

Влюбихме се в него още щом го видяхме като Джон Сноу в „Игра на тронове” и няма да лъжем, че моментът, в който възкръсна и се върна в сериала, бе най-вълнуващият за феновете му. Въпреки това звездата на Кит Харингтън изгрява много преди тази му роля и то на театралната сцена. Сериалите и филмите са само междинна спирка, преди отново да се завърне към театъра в невероятното превъплъщение на Доктор Фауст от едноименното произведение. Ето още интересни и любопитни факти за Кит Харингтън.

1. Със синя кръв

Произхожда от видно семейство с аристократична кръв. Потомък е на уелсци, шотландци, ирландци, както и на французи, германци и испанци. Бащата на Кит Харингтън е от род на барони, херцози и лордове. Самият той е сър Дейвид Ричард Харингтън. Синята кръв идва от неговия осми прадядо, който е крал Чарлз II, владетел на Англия. Въпреки аристократичното потекло Кит Харингтън не одобрява титлите и рядко говори за тях.

2. Любов към театъра от малък

Влечението му към театъра се появява, когато е едва на 14 години. Запленен е от постановката „В очакване на Годо”. Освен това участва и в няколко училищни постановки. Записва „Драма и театър” в Worchester Sixth Form College. 17-годишен е вдъхновен да продължи с театъра, след като гледа Бен Уишоу в ролята на Хамлет през 2004 г. Мести се в Лондон, където учи в Central School of Speech and Drama и завършва през 2008 г. Определено силен старт за човек, който е обмислял театърът да бъде единствено хоби.

3. Първи стъпки на сцената

Още в училище Кит е поканен да изиграе главната роля на Алберт Наркот в постановката „Боен кон” на сцената на театър „Olivier”, а по-късно и на New London Theater. Едва на 22 г. Харингтън жъне успехи с дебютното си представление. Постановката печели две награди „Olivier”. Драмата е адаптация по книгата на Майкъл Морпърго „Боен кон” (1982 г.).

"Боен кон"

4. Мечта за журналист

В детството си Кит Харингтън мечтае да стане оператор, журналист или военен кореспондент. Въпреки че не сбъдва своята детска мечта, писането остава негово хоби. Кой знае, някой ден може да прочетем и първата му книга.

5. Успехи на малкия екран

Впечатлени от играта му в „Боен кон”, продуцентите на „Игра на тронове” веднага преценяват, че е идеален за ролята на Джон Сноу. В този момент Харингтън слиза от сцената за дълга почивка и обръща поглед към киното. Филмовия си дебют прави в „Сайлънс Хил: Откровението”. След това изиграва главната роля в „Помпей”, взима участие в „Седмият син” и е част от озвучаването на „Как да си дресираш дракон 2”. Определено кариерата му на филмов актьор тръгва стремглаво, а отличията не закъсняват.

Джон Сноу

6. Социални мрежи

Отношението му към социалните мрежи е негативно, затова няма да го срещнете в някоя от тях. Според Харингтън той говори достатъчно за себе си в публичното пространство и чрез интервюта, за да се налага да го прави и през свободното си време.

7. Завръщане към театъра

В началото на 2016 г. се завръща с гръм и трясък на театралната сцена с ролята на Доктор Фауст от едноименното произведение. Режисьор на постановката е Джейми Лойд, а мястото е Duke of York’s Theater. Дали заради славата от „Игра на тронове” или заради добрата игра, „Доктор Фауст” се превръща в силно коментирано и харесвано от критиците и публиката представление. На сцената можем да видим нов прочит на класическо произведение. В добрата игра на Харингтън благоприятен фактор е, че той никога не е гледал произведението на сцена, което помага на младия актьор да изгради сам своя персонаж.

 

Кит Харингтън е определено актьор, чиято звезда все още не е изгряла напълно, но засвидетелства силно начало и на двата фронта. На сцената или на екрана той има още много какво да ни покаже. Част от желанията му са да участва във филм на братя Коен и да изиграе представление в ролята на шекспировия герой Хенри V. Определено осъществими мечти, чиито реализации нямаме търпение да видим.