Над 50 есета в конкурса на Love Theater. Кой ще ги оценява?

0
0

Конкурсът за есе, който сайтът ни организира като част от кампанията „Месец на театъра“, приключи. По темата „Какъв ще е светът, ако няма театър?“ писаха над 50 желаещи да спечелят обиколка в четирите театъра партньори на кампанията – Театър „Българска армия“, Театър „София“, Малък Градски Театър „Зад канала“ и Младежки театър „Николай Бинев“, както и годишна карта за посещение в тях. А най-добрите есета ще бъдат публикувани в LoveTheater.bg

Особеното тази година в нашия конкурс бе участието на няколко училища от София, към които отправихме специални покани. Есетата на децата, както и на останалите участници ще бъдат прочетени и оценени от нашето жури:

Веселин РанковДоц. Веселин Ранков завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” с худ. ръководител проф. Елка Михайлова през 1983 г. Има над 60 роли в театъра, киното и телевизията. От 1990 г. получава научна степен „доцент“ в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, а от 2002 г. е художествен ръководител на клас “Актьорско майсторство” в Театралната академия. Част е от трупата на театър „Българска армия“, където можете да го гледате в постановките: „Ножица трепач“, „Много шум за нищо“, „Да играеш жертвата“ и др.

Лора Мутишева
Лора Мутишева
 завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 2005 г. в класа на проф. Пламен Марков. През 2005 г. влиза в трупата на Старозагорския театър, а от 2010 г. е част от трупата на Театър „София”. В момента е асистент-преподавател в катедра „Сценична реч” в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Лора Мутишева можете да гледате в постановките: „Нощта на 16-ти януари“, „Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“, „Тирамису“ и др.

yarolsava_pavlova.479x563

Ярослава Павлова завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ през 2004 г. в класа на доц. Жени Пашова. Оттогава е част от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“. Играе и в спектакли на Театър „Българска армия“. Можете да я гледате в постановките: „Пилето“; „Господин балкански“; „Кухнята“ и др.

hristo_padev_03Христо Пъдев през 2011 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност актьорство за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. До 2014 г. е актьор в трупата на Драматичен театър – Пловдив, а от тогава до днес е част от екипа на столичния МГТ „Зад канала“. Можете да гледате Христо Пъдев в спектаклите:  „Дванайсета нощ“ на режисьора Теа Сугарева.

13046249_10204677827785343_952586668_nМина Такова е част от екипа на LoveTheater, след като през 2015 г. спечели конкурса за есе. Учи ПР в Софийски университет и търси своята справедливост из българските медии. Обича театъра. В него тя открива смисъл и стимул. Не излиза от театралните салони и често е странна, защото говори само за спектакли, декори, филми, изложби. Отскоро работи за единственото предаване за култура и така умело съчетава журналистическите си умения и вдъхновението от изкуството в едно. В есетата ще търси решения, креативност и любов!

Алекс Кръстев

Александър Кръстев създател и редактор „Новини“ в най-големия сайт за книги и четене в България AzCheta.com. През 2013 г. става носител на наградата „Рицар на книгата“ на Асоциация „Българска книга“ и получава титлата „Посланик на библиотеките“ от Българската библиотечно-информационна асоциация. Завършил е журналистика в Софийския университет и е магистър по Публична комуникация със специализация в областта на блоговете и социалните медии. Част е от екипа на PRoPR Агенция от началото на 2007 г.

Георги ТошевСпециална част от журито тази година ще бъде журналистът Георги Тошев. Той е филолог и журналист по образование, специализирал е журналистика в Ню Йорк, САЩ. Работил е като журналист във вестник „24 часа“, списание „Лик“. Сред създателите е на вестник „Дневник“ и списание „Едно“. Дълги години работи в печатни медии. Известен е от работата си в телевизията по продукциите „Артефакти“, „НепознатиТЕ“, „Другата България“, „Преди обед“. Има над 20 документални филма, сред които филм за Би Би Си. Очакваме от него финалното мнение за творбите на нашите кандидати.

На 27-ми април от 20:00ч. в клуб C2H5OH ще връчим наградите на победителите, а текстовете им ще бъдат прочетени от актьорите Луизабел Николова, Христо Пъдев и Николай Върбанов. Очакваме ви с нетърпение и любов към театъра! Повече информация за събитието може да прочетете тук.