„На тятър съм“ – авторски спектакъл на Никола Стоянов. Режисьорът говори!

0
0

Изключете мобилните си телефони и тръгнете по пътечката към Театрална работилница „Сфумато“, защото там ви очаква най-новото и провокиращо театрално представление – „На тятър съм“. Премиерата ще се състои на Голяма сцена на 20-ти и 21-ви октомври от 19ч. Спектакълът е авторски на актьора и режисьор Никола Стоянов, а в главните роли ще видите: Лилия Гелева, Алиса Атанасова, Стефан Димитров, Велизар Емануилов и Веселин Петров.                                                                    Да припомним на читателите също, че представлението става част от репертоара на „Сфумато“, след като журито го избира за номинация Малък сезон 2017.

Повече за  „На тятър съм“  прочетете в интервюто с режисьора:

Това е спектакъл на етюдна основа с основна тема пречещи обстоятелства в театралните зали и въобще. Възприятия за личен комфорт от дъното на сцената до последния ред. – Никола Стоянов

– ЗдравейНикола Стоянов, Никола, разкажи малко за идеята на спектакъла?

– Идеята на спектакъла е от една страна да обърнем огледалото към зрителната зала, а от друга, да си признаем като пичове, че и при нас мрънкането е повече от работата.

– Това е първият ти авторски спектакъл, нали?

– Факт, но надали ще е последният. Харесва ми да пиша и да поставям написаното…

– Защо публиката трябва да го гледа?

– За да може забавлявайки се един час, да и светне лампата, че поведението на зрителя е важно за собственото му “…съпреживяване на спектакъла.”

– Сподели малко повече за екипа на представлението? Подбрал си едни много млади и талантливи актьори!

– Екипът е бижу! Това, че са млади и талантливи е ясно, но е само основата. Хората в него притежават много качества, които уважавам в артиста и в човека изобщо: ярък характер, смелост, интелигентност, чувство за хумор и т.н. Стига четки…

– Къде е мястото на театъра днес според теб?

– Мястото на театъра си е там където си е било винаги. На главната в центъра!

– Къде сте вие артистите в него?

– Ние сме в началото на тази дълга пешеходна зона, която в момента е пълна с коли. Но ние имаме паяк.

Никола Стоянов, роден на 10 октомври 1988 г. в София, е български актьор, музикант и режисьор. През 2011 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Атанас Атанасов (НАТФИЗ), а няколко години след това специализира  и театрална режисура.  Познат е на българската публика  най-вече с ролята си на Тино в хитовия сериал „Революция Z“. Като режисьор Никола има зад гърба си вече няколко успешни проекта, като последният  е спектакълът „Великденско вино“ от Константин Илиев на сцената на Драматичен театър Пловдив. Освен това може да гледате Никола Стоянов като актьор в няколко от най-добрите заглавия на Младежки театър „Николай Бинев“.

На тятър съм!

 

„НА ТЯТЪР СЪМ“

номинация Малък сезон 2017


Авторски спектакъл на Никола Стоянов

Режисьор: Никола Стоянов

Хореограф: Анна Кабакова

Сценограф: Тодор Киряков

Композитор: Мирослав Стойнов

Участват:  Лилия Гелева, Алиса Атанасова, Стефан Димитров, Велизар Емануилов, Веселин Петров