На 24 май – два гостуващи танцови спектакъла в ДНК

0
0

Танцовите спектакли „Монолог“ и „Мейнстрийм“, които тази година бяха част от програмата на проекта за съвременен танц, пърформанс и инсталации „три3ависим 2016“, ще гостуват в ДНК, на 24 май от 19:30 ч.

„Монолог“ е дует на Станислав Генадиев и Виолета Витанова, с включена инсталация, която представя упадъка на стария свят и изграждането на новия. Помещението се обновява, изграждат се паралелни реалности и се гради една съдба. Представлението е вдъхновено от идеята за противоречията, като основна характеристика на реалността. Откроява се темата за медийната среда, която пристрастява обществото към материалното, подтиска емоциите, а любовта и взаимното опознаване вече не съществуват.

„Мейнстрийм“ се занимава с трудно уловимото, задкулисно обсебване на човека от инерцията, в която попада животът му. Къде е истинското съществуване и откровение? Появява се, но за миг, след това отново изчезва, оставяйки ни жадни и незнаещи. В този спектакъл участват Борис Георгиев, Христо Ушев и Ина Гергинова.

Билети за двете постановки може да закупите на касите на Билетен център НДК и в ДНК, половин час преди започването им.