Може ли един танц? Емма Портнър ще ни научи как

0
0

Театър АТОМ е приготвил за всички любители на танците невероятна изненада за края на лятото –  уъркшопът на талантливата хореографка и танцьорка Емма Портнър. Събитието ще се проведе на 25-ти август в DANCE STATION, НДК. Двата часа, в които младата канадка ще преподава изкуството на съвременния танц, са част от нейното европейско турне.

Идеята на уъркшопа е да се изследват импровизационни техники и хореография, като се набляга на емоционалното преживяване и съчетанието от танцови стилове, което отвежда човека до непознати за него области на възможностите.

Емма Портнър е родена в Отава, Онтарио, Канада. Тя е хореограф на видеото Life Is Worth Living на Джъстин Бийбър и участва в клипа му. Емма създава и цялата хореография за турнето на младия изпълнител. Нейният талант определено отдавна е завладял Щатите. Според Dance Spirit тя е една от 13-те млади хореографи, които могат да променят танцовото изкуство.

Емма се занимава с танци от 4-годишна. Нейната страст се поражда в танцовото студио Лийминг, Отава. Учила е в националното канадско балетно училище, след което в гимназията е продължила да се развива в тази област. По-късно замивана за Ню Йорк, за да учи в престижна танцова академия. Тренира в канадската танцова трупа Rubberbandance и често е канена по участия, откъдето има много важни контакти в тази сфера на изкуствата с хората, като Александра Уелс, Том Уайнбергер, Теди Форънс и много други. Ема участва и във филм със своq приятел и колега Мат Лък – “Танц в тъмното“, който е прожектиран по филмови фестивали из цяла Европа.

Всички се надяваме Емма да продължи да покорява върхове и сърца, особено по време на уъркшопа в НДК!