Моцарт – Реквием ще прозвучи в зала „България“

0
0

Солистите Беса Лугичи, Виолета Радомирска, Михаил Михайлов, Ивайло Джуров са селекцията на маестро Найден Тодоров за концерта на Софийската филхармония, който ще се състои на 13 февруари 2020 г. в зала “България”. Ценителите на класическата музика ще се насладят на вечния „Реквием“ на Моцарт и Концерт за кларинет и оркестър № 2 на Карл Мария фон Вебер.

“Реквием” на Моцарт ще звучи във втората част на концерта. В изпълнението на великолепното произведение ще участва Националния филхармоничен хор. В творбата на гениалния автор солистите се третират предимно ансамблово, което я прави новаторска за времето си.

В зала “България” списъкът с изпълнители на моцартовия “Реквием” включва изтъгнати певци като сопраното Беса Лугичи, откритие на Христина Ангелакова, мецосопрана Виолета Радомирска, която е определяна като една от най-талантливите съвременни български певици, тенора Михаил Михайлов, който наскоро пя със Соня Йончева в зала “България”, както и носителят на множество български и международни отличия Ивайло Джуров (бас), който е четвъртият солист в изпълнението на “Реквием”. Диригент на събитието е маестро Найден Тодоров.

Специален гост в концерта на 13 февруари е и водещата изпълнителка на кларинет Шарон Кам, която повече от 20 години е солист на световноизвестни оркестри в САЩ, Европа и Япония. Шарон Кам е носител на множество признания, сред които най-впечатляващи са Лауреат на международния конкурс ARD в Мюнхен и двукратна носителка на наградата ECHO за инструменталист. 

Билети за  събитието  ще откриете на касата на зала „България“ и в мрежата на Eventim, а цените са от 15 до 25 лв.