„Мостът между поколенията“ – уъркшоп за деца

1
0

Тази година кампанията „Месец на театъра” ще включва една страхотна инициатива, насочена към децата, а именно „Мостът между поколенията”. Ще се опитаме да запалим любовта към театъра у малчуганите, предлагайки им уъркшоп в Младежки театър” Николай Бинев” и Театър „София”. Задачата ще бъде да рисуват на тема „Изкуство за малки и големи“. А след това жури от нашия екип ще определи най-добрите рисунки, които ще бъдат окачени в Дома за ветерани на изкуството и културата в София.

"Роня, дъщерята на разбойника"Това ще се случи след постановки в двата театъра, а вече можем да споделим с вас и датите. Първият уъркшоп ще бъде след представлението „Роня, дъщерята на разбойника” на 17.04.16 в Театър „София”. Спектакълът ще покаже на вас и децата ви единствено чрез действия как може да се живее в любов един към друг. Спонтанни и смели героите ще променят света. А уъркшопът ще започне в 12:30 с краен час 14:00. За ваше улеснение ще има екип, който ще помага на децата, докато те се стараят над своите творби. На малките художници ще бъдат представени материали като боички, моливи и хартия за рисуване. На място ще бъде и нашият фотограф Михаил Михайлов, който ще запечата, както винаги, най-добрите моменти. „Роня, дъщерята на разбойника” започва от 11:00 и при купуване на билети от касата на Театър „София” не забравяйте да кажете, че искате да се включите в уъркшопа, тъй като все пак местата са ограничени.

"Спящата красавица"

По същия начин ще се случи и в Младежки театър „Николай Бинев”. Ще имате удоволствието да гледате „Спящата красавица“ на 23.04.16 от 11:00, където ще се преплитат магия и вълшебство, за да събудят у вас чувството за вяра в приказните мечти.

При купуване на билет за спектаклите споделяте на усмихнатата касиерка, че вашето дете иска да участва в уъркшопа и след представлението то ще може да се включи.

Нека не забравяме, че любовта към театъра може да тръгне още от малка възраст и да продължи много дълги години. Колко хора като мен сега съжаляват, че не са започнали да гледат театър от по-малки? И нека не спираме децата си от възможността да обогатят културните си знания и да се впечатлят от истинското изкуство – това на сцената.

Comments are closed.