„Момо“ пада от афиша на Младежкия театър

0
0

Спектакълът „Момо“ няма повече да бъде част от репертоара на Младежки театър „Николай Бинев“. Последните дати, на които ще се играе, са 10 и 31 октомври от 11 часа.

Представлението е дело на неудържимия тандем Веселка Кунчева – Мариета Големехова и вълнува колкото малките зрители, толкова и техните родители. На „Момо“ са присъждани различни отличия от страна на театралната гилдия – за музика (награди ИКАР 2015 и АСКЕЕР 2015 за Христо Намлиев), сценография (номинации ИКАР 2015 и АСКЕЕР 2015 за Мариета Големехова), костюми (номинация АСКЕЕР 2015 за Мариета Големехова) и актьорска игра (номинация АСКЕЕР 2015 за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски).

„Момо“ от Михаил Енде разказва за една малка скитница, която може и да няма дом, но има други богатства – трептящо сърце и верни приятели. Околните обаче, неразбирайки ценноста на времето, го продават на Сивите хора – бездушни фигури, които карат Дявола да изглежда като игриво пале. Малката Момо, осъзнавайки, че личното време е равносилно на душата, поема кръстоносен поход срещу страховития враг.

Препоръчваме ви да се скриете заедно с приказните герои в уютния мрак на салона. Това смислено и емоционално заредено представление ще ви накара да си го спомняте дълго след като излезете на паветата на бул. Дондуков.

Постановъчен екип:

Режисьор: Веселка Кунчева
Сценография и костюми: Мариета Голомехова
Музика: Христо Намлиев
Хореограф: Явор Кунчев
Асистент хореограф: София Георгиева
С участието на: Ева, Данаилова, Кристина Янева, Никола Стоянов, Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Милена Ерменкова, София Рухова, Кристиана Ценкова, Васил Миленков, Калоян Лулчев, Деян Цвятков, Пламен Петков, Юлиян Петров, Светослав Добрев, Ярослава Павлова