“Момо” пада от афиша на Младежкия театър

0
0

Спектакълът “Момо” няма повече да бъде част от репертоара на Младежки театър “Николай Бинев”. Последните дати, на които ще се играе, са 10 и 31 октомври от 11 часа.

Представлението е дело на неудържимия тандем Веселка Кунчева – Мариета Големехова и вълнува колкото малките зрители, толкова и техните родители. На “Момо” са присъждани различни отличия от страна на театралната гилдия – за музика (награди ИКАР 2015 и АСКЕЕР 2015 за Христо Намлиев), сценография (номинации ИКАР 2015 и АСКЕЕР 2015 за Мариета Големехова), костюми (номинация АСКЕЕР 2015 за Мариета Големехова) и актьорска игра (номинация АСКЕЕР 2015 за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски).

“Момо” от Михаил Енде разказва за една малка скитница, която може и да няма дом, но има други богатства – трептящо сърце и верни приятели. Околните обаче, неразбирайки ценноста на времето, го продават на Сивите хора – бездушни фигури, които карат Дявола да изглежда като игриво пале. Малката Момо, осъзнавайки, че личното време е равносилно на душата, поема кръстоносен поход срещу страховития враг.

Препоръчваме ви да се скриете заедно с приказните герои в уютния мрак на салона. Това смислено и емоционално заредено представление ще ви накара да си го спомняте дълго след като излезете на паветата на бул. Дондуков.

Постановъчен екип:

Режисьор: Веселка Кунчева
Сценография и костюми: Мариета Голомехова
Музика: Христо Намлиев
Хореограф: Явор Кунчев
Асистент хореограф: София Георгиева
С участието на: Ева, Данаилова, Кристина Янева, Никола Стоянов, Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Милена Ерменкова, София Рухова, Кристиана Ценкова, Васил Миленков, Калоян Лулчев, Деян Цвятков, Пламен Петков, Юлиян Петров, Светослав Добрев, Ярослава Павлова

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here