„Момичета, кога щяхме да ходим до Читалище.то?“

0
0

Рисували ли сте като дете в час по Изобразително изкуство двор на училището ви, пълно с ученици (вие и вашия клас задължително сте там), заедно със строгите учители, които тайно мразите, и рисувайки, си ги представяте като злодеи едни такива? Аз имам такъв спомен. Но не рисувах сградата на моето училище, а рисувах тази на читалището в града ни. Духом винаги си бях в читалището, докато бях на училище. Всъщност и моята дарба с четките започва и свършва преди да отворя темперните бои, де. Учителят ни пък все ми казваше, че бъркам сградите. Аз обаче му отвръщах, че той бърка. Не съм сигурна кой е бил в грешка. Не мога да преценя все още.

Читалището ми беше и по-любимото място в сравнение с училището. Там ходих с приятелите си на кръжоци по фотография, туризъм, танци! Ех, къде се върнах…

Връщам се, за да ида всъщност. След има-няма 10 години пак отиваме с антуража, този път екипа на LoveTheater.bg, до Читалище.то. „Момичета, кога щяхме да ходим до Читалище.то?“ е изречение, което нито бях чувала, нито бях проектирала в съзнанието си от много време. Олдскул реплика, която пробуди в мен едно такова трепетно ученическо вълнение.

Та, там сме на 9 ноември от 19:00 ч. Ние като цяло изпадаме във всички чакри на еуфорията за всяко участие на сайта ни, но точно това място някак си ни грабна. Улови ни като риби, които са били в аквариум и ни карат в океана – естествения ни хабитат.

Читалище.то е място, което събира всякакво изкуство, мотивирани ученици, студенти, позитивни хора, които създават среда, в която биха искали да виреят. И не само да виреят, а да цъфтят. Младежи, които променят със замах въздуха на цяла една вселена. Как да не се радваме, че ще сме част от тази интеракция?

И така Любовта към театъра се мести за участие в Читалище.то. В главните роли на Мотивацията, Мислите, Гласовете на цели екип ще бъдат Мирена Керезова, Йоанна Темелкова и Деница Димитрова. Всички останали от нас също ще бъдат там, за да застанат зад всяка дума на страхотните ни дами.

Бъдете с нас. Любовта към театъра се мести за участие в Читалище.то пак повтарям от 19 ч. на 9. Ноември (9 ноември е 313-ият ден в годината според Григорианския календар (314-и през високосна). Остават 52 дни до края на годината. Малко екстра информация, за да се убедите колко сме свежи. 😉

Ще ви очакваме! Носете добро настроение, закачаме усмивки още на входа. 🙂