Младите театрали говорят в „Без маски” с представяне в Нощ на театрите

0
0

„Младите театрали говорят в „Без маски” е втората книга, свързана с театъра, на журналиста Йордан Георгиев. Представянето й ще можем да видим на 19 ноември от 17 часа в Камерната зала на Младежки театър „Николай Бинев”. По всичко личи, че няма да е обикновена премиера, а напротив, това ще е театрална премиера на книга. В нея ще вземат участие драматургът Боян Папазов, режисьорът Марий Росен, композиторът Христо Намлиев, както и актьорите Елена Телбис, Ева Данаилова, Дария Симеонова и Савина Бързева. В ролята на водещ на събитието ще е Яна Титова.

"Без маски"

Йордан Георгиев е журналист в радио „Алма Матер”, където води свое собствено предаване „Без маски”. В неговото студио са влизали над 250 драматурзи, режисьори и актьори. Познат сред театралните среди, Йордан Георгиев превръща всяко интервю със своите известни събеседници в един вълнуващ и откровен разговор.

Книгата „Младите театрали говорят в „Без маски” е издадена от ИК „Жанет 45”. В нея са поместени 27 интервюта с млади творци, сред които най-възрастен е Малин Кръстев, а най-младите са родените през 1989 г. Част от звездния списък са Тея Сугарева, Ованес Торосян, Ирмена Чичикова, Иван Юруков, Весела Бабинова и други. Няма как да не отбележим и специалното участие на екипа ни в книгата в лицето на Йоанна Темелкова.

 

„Да те покани Йордан Георгиев за разговор в студиото на Радио „Алма Матер“ е оценка за качество. Там театралът се чувства разбран, там той се вглежда в изминатия по-къс или по-дълъг път в изкуството, замисля се развълнувано за смисъла на своята професия, на своето призвание. В разговор с личност като Йордан Георгиев човек разкрива най-доброто в себе си. Дори само то да беше, пак не е малко.”, споделя Никола Вандов за автора.

Ако книгата ви е заинтригувала, мястото е Камерна сцена на Младежки театър, а входът ще е свободен за всички с любов към сцената. Повече информация за събитието можете да откриете тук.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here