Млади творци питат „Да консумираш или да те консумират?“

0
0

Консуматорството е болестта на съвременния / самотен човек. Да консумираш или да те консумират? Това се пита в пиесата на Марк Рейвънхил. В „Shopping and fucking“ зрителят е провокиран с редица екзистенциални въпроси относно стойността на човешкия живот в свят, в който всичко може да се купи, защото всичко се продава и има съответната цена.

Истинските взаимоотношения се заменят с „транзакции“, превръщайки любовта и физическия контакт в обикновена търговия и нищо повече. В резултат на това всички морални кодекси и етични ценности се заличават.

Пиесатa „Пазаруване и секс“ разглежда този проблем по възможно най-бруталния, откровен и честен начин със средствата на драматургията и театъра. Това е пиеса за самотата и трагедията на младия човек, оставен на произвола на не леката си съдба – да се ситуира в обществото и да оцелява.

„Ние сме екип от млади независими артисти. „Shopping and Fucking“ ще бъде моето дипломно представление по режисура. Вече имам дебют като режисьор на сцената на театър Въздраждане, но голяма част от другите в екипа са дебютанти в професионален спектакъл. Спечелихме проект по Програма Творчески инициативи и проекта ни е подкрепен от Национален Фонд Култура.“ – споделя Димитър Илиев.

Премиера: 4.03.21 и 5.03.21
Очаквайте повече информация през февруари 😉

Постановачен екип: Режисьор: Димитър Илиев
Сценография и костюми: Ванина Цандева
Композитор: Румен Драганов
Участват: Антония Кундакова, Ванина Йорданова, Вилиян Гешев, Георги А. Богданов, Радослав Радев