Младежка карнавална лаборатория оживява парка „Заимов“

0
0

Този петък, 4 септември, ще се случи 7-мото издание на театралната лаборатория „Карнавал – парк“ в столичния парк „Заимов“. Театралните пилигрими от „ЖАР театър“ отново предлагат на младежите, изкушени от атракционните изкуства,  да изпробват силите си в различните карнавални техники: игра с пой, тояги, flower stick, хула-хоп, жонглиране, ходене на кокили и т.н.

Театралната лаборатория е с продължителност от 90 мин., отворена е за всички желаещи, а участието е абсолютно безплатно. По-срамежливите пък са поканени да се присъединят към публиката и да насърчават усилията на участниците.

Поредицата от събития е част от програмата на Столична община „КУЛТУРА 2015“. Организационната работа се извършва от доброволци от европейската доброволческа служба EVS, които също ще разказват своите житейски истории и защо са се посветили на „Карнавал – парк“.

Проектът има за цел да развие креативната страна на младите хора в града и да превърне атракционните изкуства в масово познати и достъпни. Самите ние сме във възторг от предложената смислена алтернатива за прекарване на свободното време вместо обичайното висене по кафенета и градинки.

Ако не можете да присъствате този петък, не се притеснявайте – предстоят още две издания на театралната лаборатория. На 20 септември домакин ще бъде парк „Герена“, а на 3 октомври – Градската градинка пред Народния театър. Финалната вечер от „ЖАР театър“ са ни подготвили и интерактивен огнен хепънинг, който да разпали въобръжението ни.

Повече информация за събитието и последните новости можете да следите тук.