Международен уъркшоп ще привлече актьори от цял свят в Стара Загора

0
0

Стара Загора отново се превръща в столица на театъра. Всички професионални актьори могат да се включат в международен театрален уъркшоп на тема „Срещу себе си”. Той ще се проведе от 25 октомври до 10 ноември в Държавен куклен театър – Стара Загора.  Актьорите могат да кандидатстват до 25 юли.

Темата, която ще бъде разработена в уъркшопа, е специфичността на славянската психика, личаща най-добре в текстовете на Достоевски. Според него колкото по-близо сме до щастието, толкова по-силно е желанието ни да го разрушим и да се върнем там, откъдето сме тръгнали.

Целта на уъркшопа ще е потъването на дълбоко в човешката психика. За това участниците ще преминат през няколко етапа – влиянието на звука върху психиката, изследването на словото на Достоевски, пресъздаване на съня като реалност и обратно чрез музика, осветление и сценографски средства.

Ръководители на проекта са Дарин Петков, художественият ръководител Веселка Кунчева, сценографът Мариела Голомехова и композиторът Христо Намлиев. В художественото осветление ще вземат участие Томас Моравек от Чехия и Катарина Дурикова от Словакия, а в сценичната пластика и движение – Jose Antonio Puchades (PUTXA), Julieta Gascon Roque от Испания. Организатор на уъркшопа е Сдружение с нестопанска цел „Пиеро” и Държавен куклен театър – Стара Загора.

Повече информация за условията за участие и контакти можете да намерите тук.