Мега проектът „МЕДЕЯ” (Пловдив 2019) гостува в София през есента

0
0

В началото на следващия сезон – на 8 (от 19:00 ч.) и 9 октомври (от 18.30 ч.), мащабният проект „МЕДЕЯ“ се пренася на сцената на Театър Азарян. Премиерният спектакъл по едноименната трагедия на Еврипид беше представен за първи път след 40 години в края на месец юни на сцената на Античен театър в Пловдив.

Тригодишният независим театрален и социален проект, който се превърна в главен акцент на артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, идва в София с подкрепата на СП „Култура“.

Историята разказва – изоставена от своя мъж, Медея търси и намира възмездие, като посяга на една универсална ценност – своите деца. Трагичният й избор вълнува човечеството от Античността до днес. Текстът на Еврипид от 431 г. пр. Хр., оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното изпълнението на 40 актьори, музиканти и деца.

В ролята на Медея ще видите неповторимата Снежина Петрова, която провокира границите на човешката и артистична природа.

Режисьорът Десислава Шпатова създава уникален свят от образи и чувства, в който завихря пространствените решения на сценографите Зина Генч и Христина Дякова. Хореографията е дело на Анна Памуплова, а неповторимата музика –  на Асен Аврамов.

Билети за спектакъла „Медея” може да закупите от касите на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.