Малин Кръстев и Геро са новите „Свалячи“ на софийска сцена

0
0

Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро се превръщат в странични футболни съдии в постановката „Свалячи” на един от най-популярните съвременни български автори Елин Рахнев. Истории за живота, опит за уреждане на мачове, телесни повреди и арести са само част от култовите ситуации, с който двамата актьори ще разсмеят до сълзи публиката в театър „Открита сцена“ (бивш „Сълза и смях”) на 8 и 9 януари, когато са премиерните спектакли. Режисьор на постановката е Пламен Панев.

„Свалячи” е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев – „Фенове”, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от стотици хиляди зрители, описващ живота на футболния запалянко в България. „Свалячи” дава отговор на един култов за „Фенове” въпрос – „Какъв човек трябва да се родиш, за да станеш страничен съдия?”

Консултант на спектакъла е известният бивш български съдия Антон Генов, според който Геро има всички шансове да влезе в книгата на рекордите “Гинес” като най-тежкия футболен съдия. Копродуцент е треньорът на националния отбор на България по Шотокан карате Димитър Тодоранов – европейски, балкански и републикански шампион в този спорт.

Според екипа, реализиращ новата пиеса, спектакълът ще надмине успеха на „Фенове”, превръщайки се в хита на следващите няколко театрални сезони и ще се наложи като любимото на спортните зрители представление.

Очаквайте нашето ревю за спектакъла веднага след премиерата.