Мъчните стремежи на двама „Свалячи“

2
0

„Готов ли си? На три! Едно, две…“ – така започва началото на края на две човешки истории за стремежите, мечти и малкото щастие. Пиесата „Свалячи“ от Елин Рахнев в театър „Открита сцена“ е гаранция за нещо смешно и трагично, което оправдава всички очаквания на публиката. Актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро са странични футболни съдии от Б група, които не искат много, желаят само малко радост и достойнство. А младата Мариела Топалова е сякаш тяхното видение, което олицетворява по-добрия живот.

Двамата отчаяни мъже на средна възраст – единият кльощав неудачник, а другият „изпечен сваляч“ с наднормено тегло, който се влюбва само от един поглед, споделят история, чието начало и край се преплитат и стават едно цяло. Разказът на Рахнев започва със самоубийство и стига до нов живот на по-красиво място, след като героите преминат през всички безумни ситуации, построени до последния детайл на сцената от режисьора Пламен Панев.

Желанието най-накрая да успеят да свалят някоя жена, да си позволят да я заведат на ресторант и да не ги пребиват след всеки мач в Б група с думите „съдията, съдията…“ (или поне да бяха главни съдии) е движещата сила в иначе жалкия живот на двамата съдии. Те са готови на всичко, за да си осигурят малкото, което искат, дори и да изменят на принципите си и да се корумпират – неуспешно, разбира се. Геро и Малин преживяват десетки трагични неволи, които за публиката създават стотици забавни ситуации и буквално карат целият салон да избухне от смях.

Брилянтен текст и нито една излишна дума, добри актьори и страхотна игра, точна режисура, фина сценография и музика, дорисуваща картината… Това е постановката „Свалячи“ – не я пропускайте!

Снимка: постановка "Свалячи"
Снимка: постановка „Свалячи“

Comments are closed.