Любовта на победителите в конкурса за есе „Театър, любов моя“

0
0

Вече са ясни победителите в конкурса за най-добро есе на тема „Театър, любов моя”. Включиха се над 30 участника, от които избрахме трима, които са се обяснили най-вдъхновено в любов към сценичното изкуство.

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, актрисата Гергана Данданова от Театър “Българска армия”,  Милена Стратиева – PR на Театър “София” и  Владимир Зомбори от Малък Градски Театър “Зад канала” бяха част от журито в конкурса. Разбира се,  в този толкова приятен избор участваха и Мирена Керезова, Елена Райнова и Никея Петрова от LoveTheater.bg и Александър Кръстев от AzCheta.com – Сайтът за твоята книга, които са медиен партньор на конкурса.

С малък туш и приготвено шампанско повдигаме завесата и слагаме край на очакването. Измежду всички, които ни писаха със голяма страст и обожание за театър, крачка напред бяха:

  • Мина Такова, 20 г., гр. Пловдив, с есето „Театър, любов моя, за мен ти си…“
  • Яница Христова, 24 г., гр. София, с есето „Обяснение в любов“
  • Светослава Иванова Ингилизова, 26 г., гр. София, с есето „Театър, моя любов“

На участниците пожелаваме да запазят искрата на театрална лудост (каквато е и всяка любов). А спечелилите ще се насладят на обиколка на трите театъра, партньори на кампанията. Така ще имат възможността да надникнат зад кулисите, да се запознаят с обичаните от тях актьори и да се потопят във вълшебството отвътре, а творбите им ще бъдат публикувани на LoveTheater.bg през следващата седмица. Молим ги да се свържат с нас на мейла на редакцията – [email protected].

В навечерието на 27 март LoveTheatеr.bg стартира едномесечната кампания „Месец на театъра“. Мотото на сайта ни е „От любов към театъра” и целта на кампанията е тази любов да достигне до повече хора. С избора на победител в конкурса за есе сложихме край на кампанията, която се надяваме да направим и догодина.