„Лунатици“ с премиера в Народния театър

0
0

Народен театър „Иван Вазов“ стартира сезона с премиера на камерната си сцена – „Лунатици“ от Кен Лудвиг. На 29 и 30 септември за пръв път ще се играе пиесата с режисьор Росица Обрешкова. Новото заглавие отбелязва двойния празник за първата ни трупа – творческия юбилей на Михаил Петров и триумфалното завръщане на великолепната Виолета Гиндева на сцената.

В професионалния път на Михаил Петров има повече от 70 роли в театъра и киното, над 500 озвучени такива в БНТ и повече от 2000 записа в БНР. Още се помни майсторското му „изпълнение” на всички мъжки роли в пиесите на Шекспир при озвучаването на пиесите на барда по БНТ или блестящото изпълнение на Жулиен Сорел в постановката на радиотеатъра по романа на Стендал “Червено и черно”.

Виолета Гиндева от своя страна е добре позната на любителите на старото българско кино. Забележителни са ролите ѝ в „Черните ангели“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Макбет“. Гиндева се завръща на сцената на Народния театър повече от 20 години след освободжаването си от трупата.

„Лунатици“ е комедия с елементи на фарс, която фино осмива ролята на играещия човек в обществото. Текстът предоставя възможност да наблюдаваме битието на актьора след като излезе от светлината на прожектора и свали театралния грим. В представлението участват още Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев, Анна Петрова, Васил Драганов, София Бобчева, Павел Иванов и Владислава Николова.

Очаквайте скоро пълно ревю за постановката.