LoveTheater.bg помага на Дома на ветерани на изкуството и културата

0
0

Домът за ветерани на изкуството и културата е каузата, която екипът на сайта LoveTheater.bg избра да подкрепи по повод първия си рожден ден. Инициативата за събиране на средства за хората, отдали живота си на изкуството, обаче се превърна в много повече от еднократен акт на добра воля. Авторите от сайта ясно заявяват, че това ще бъде мисия, като всеки месец, ще се организират срещи с творците от дома.

На 24 януари (неделя) от 20:00 часа в столичния клуб C2H5OH (Алкохол) LoveTheater.bg ще отпразнува своя рожден ден. Гостите на събитието ще се потопят в атмосферата на 60-те години, когато хората от Дома за ветерани на изкуството и култура са блестeли на родните сцени. Вместо подаръци и цветя всеки гост ще има възможността да дари избраната от него сума. Събраните средства ще бъдат разделени по равно и връчени лично на всеки един от “жителите на къщата”, както наричат дома самите творци.

“Светът, който ще откриете зад стените на голямата жълта къща, ще ви научи на много неща за изкуството – неща, които не се преподават в академиите, неща, които не можете да откриете написани никъдe. Ще откриете безброй истини за себе си и за топлината, която само тлее във вас, защото сте принудени да се борите в ежедневието си с мрачните вятърни мелници. Тези хора, тези ветерани на културата, не са просто една кауза за сайтa – те са мисия. Защото са нашето стъпало – те ни дават всичко онова, което трябва да ни дава изкуството.”, споделя актрисата и автор в LoveTheater.bg Йоанна Темелкова.

Сайтът избира не просто да отпразнува рождения си ден, а да създаде традиция в името на тези творци, защото на въпроса „От какво имате нужда?“, светкавичният отговор е „От хора, които да ни посещават!“. Събитието няма как да се осъществи без любезното съдействие на клуб C2H5OH,
Балканският международен винен конкурс и фестивал, натурална минерална вода Pure H2O, бутик Vintage Sofia, фотографа Михаил Михайлов и създателите на преживявания от The Fine.

Театър “Българска армия” също се включи активно в каузата, като осигури място, където хората, които няма да присъстват на събитието, могат да дарят средства. Всички желаещи имат възможност да отделят избрана от тях сума и да я оставят на касата на театъра в запечатан плик. Това може да се случи до 25 януари.