Как отпразнувахме първия си рожден ден?

1
0

Понякога човек се отпуска в креслото и си дава сметка за отминалото време: за това, че винаги има силни и слаби моменти. Просто колелото се върти и докато едните остават прекрасни уроци, другите са нещо повече от живи спомени.

За една малка група млади хора в столицата най-върховият момент за новата 2016 година дойде в самото ѝ начало. Датата 24 януари ще остане паметна за нас, а и за всички почитатели на театъра, защото тогава се отпразнува една година от “първото проплакване” на гласа на LoveTheater.bg.

Все още не съм имал удоволствието от това да полагам родителски грижи за свое отроче, обаче, струва ми се, успях, а и всеки от екипа, с минимални усилия да се доближи максимално близо до усещането. Всеки един, кой повече, кой по-малко, е допринесъл идеята на Мирена Керезова да просъществува, да укрепне, да се развие, да започне да диша и функционира като един истински жив организъм. Действително за много хубави неща в живота ми имам чувството, че не съм отговорен аз, а някаква друга направляваща сила. Как съм могъл да зная или предопределя, че ще се срещна с нея и в какво ще се развие нашето познанство? Тъй като съм от последните присъединили се в екипа, нямах идея на какво ще се натъкна. За мое очарование, попаднах в едно малко женско царство… и аз! Но хубавото далеч не се изчерпва с това. Благодарен съм, че намерих толкова амбициозни хора, интелигентни, които са способни да работят заедно в името на нещо.

Всички тези прекрасности, които споделих до тук, са обстоятелствата, които благоприятстват логичното развитие на събитията, чиято кулминация бе този първи рожден ден. Любезен домакин, дал свобода на всеки наш каприз, бе клуб C2H5OH. Именно там с ритми от 60-те посрещнахме най-важните хора на този празник – гостите ни. Те ни помогнаха да превърнем това събитие в общ празник, защото той наистина е общ! Без нашите театрални дейци, вдъхновители, читатели и приятели, този сайт щеше да е поредният сред многото. Всички, уважили нашите покани, имаха възможността да станат съпричастни и към едно добро дело – да подкрепят каузата ни да помогнем на хората от Дома за ветерани на културата и изкуствата, да им помогнем да не се чувстват забравени и изоставени.

Вървейки напред, особено в една толкова фина материя на изкуството, в нито един момент не трябва да забравяме това, което е било преди нас, независимо от разните нагласи и вкусове. Нито един гений не се е родил с идеята, че е такъв. Историята потвърждава, че винаги присъства приемственост между по-стари и по-млади, затова искахме не просто да отпразнуваме един рожден ден, а да бъде Нашият Специален Рожден Ден, с който да отдадем почит на хората, посветили живота си на изкуството, останали пътеводители за нас.

Театър “Българска армия” също се включи активно в каузата като осигури място, където хората, които няма да присъстват на събитието, могат да дарят средства. Всички желаещи имат възможност да отделят избрана от тях сума и да я оставят на касата на театъра в запечатан плик в срок до 31 януари.

Тази незабравима вечер нямаше да бъде същата без любезното съдействие на нашите партньори: Балканският международен винен конкурс и фестивал, натурална минерална вода Pure H2O, бутик Vintage Sofia, фотографа Михаил Михайлов и създателите на преживявания от The Fine.

Първи рожден ден
Вече сме много и не се събираме на снимките 🙂

С нетърпение очакваме отпразнуването на втората ни годинка, а дотогава неуморно ще продължаваме да се трудим – от любов към театъра!

1 коментар

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here