“Кръщене” на Камен Донев се завръща в Театър Българска армия

0
0

Военният театър започва новата 2016 год. с дългоочаквано завръщане на спектакъла “Кръщене”, чийто автор и режисьор е Камен Донев. По добре познатия ни маниер той съживява българския фолклор, а в същото време изрича неизменните житейски истини простичко и без претенция. Всичко това се случва с не едно или две музикални изпълнения, пък и с народни танци, разбира се!

В представлението челно се сблъскват няколко поколения, събрали се да отпразнуват появата на нов живот в семейството. Звънките наздравици се явяват съпровод на излезлите наяве надежди и страхове. Самият автор споделя, че е създал пиесата именно с идеята да задълбае в изглеждащия банално въпрос как всъщност живеем?.

Представлението се появи на сцената още през 2011 год., но поради здравословни причини, свързани с актьор, беше преустановено. Сега се завръща устремно с още една изненада – в ролята на отеца, който благославя новия живот, влиза самият Камен Донев. Младото семейство се играе от Тигран Торосян и свежото попълнение в трупата на Театъра на армията Десислава Касабова, точно завършила Театралната академия. Предишните си роли поемат отново Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Елена Райнова и други емблематични лица от състава на театъра. Свежи сили влива Албена Колева след съвместната си работа с режисьора по предишния му проект “Албена Колева играе Камен Донев”.

Както сами се убедихме при опита ни да се сдобием с билети, в салонът няма и едно останало местенце за представлението на 22 януари. За 2 и 13 февруари обаче все още се намират такива.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here