„Кралят елен“ с благотворително представление за МСТФ „Данаил Чирпански“

0
0

Екипът на спектакъла „Кралят елен“ реши да дари прихода от първото представление за сезона за каузата на Международен театрален фестивал „Данаил Чирпански“.

Попитахме Анастасия Съберва, режисьор на „Кралят елен“, защо екипът подкрепя МТСФ „Данаил Чирпански“:

„Решихме да подкрепим фестивала, защото е млада и хубава кауза, също като театъра, който ние искаме да правим. Вярвам, че младите независими артисти е хубаво да се подкрепят, защото и без това системата ни е ужасно трудна и почти невъзможна за подобни инициативи.“

На 21 септември, на сцената на Театър Азарян, оживява класическа приказка от XVII век, подчинена изцяло на гледната точка на пътуваща трупа. В един момент артистите и публиката са увлечени в една магична история.

„Постановката е направена почти без финансови средства. Единствено с малка финансова подкрепа от Techem и КЪЩА creative hub, които ни подслониха да репетираме и играем. Всички актьори са се събрали само от ентусиазъм и желание да реализират идеята, а не заради финансова или каквато и да е било изгода.

Успехът на спектакъла изненада всички нас, защото единственото, което сме искали е да успеем да го реализираме и сме направили всичко по силите си. Аз и екипът на представлението вярваме, че е изключително важно да се случват подобни театрални събития извън щатните театри.“ – споделя още Анастасия Събева.

Сумата, която „Кралят елен“ дарява е в подкрепа за осъществяването на второто издание на Международен театрален фестивал „Данаил Чирпански“. Припомняме ви, че преди броени дни се състоя и благотворителният мач „Актьори срещу Берое“, за който може да научите повече ТУК.

"Кралят елен" с благотворително представление