Кралското училище по сценична реч и драма в Лондон с мюзикъла „Копла” на МСТФ „Данаил Чирпански”

0
0

Първият Международен студентски театрален фестивал  ”Данаил Чирпански” ще бъде факт след по-малко от две седмици и стъпка по стъпка екипът на фестивала разкрива участниците и представленията, с които те ще се включат в програмата. Днес ви представяме едно от най-престижните висши училища в Европа – Кралското централно училище за сценична реч и драма, част от Университета в Лондон, сред чиито възпитаници са имена като сър Лорънс Оливие, Ванеса Редгрейв и Джуди Денч.

Лондонското Централно  училище  за сценична реч и драма ще се включи в МСТФ ”Данаил Чирпански” със спектакъла „Копла: Мюзикълът”. Сюжетът на „Копла” разкрива историята на Разказвача, живеещ в съвременен Лондон, но обсебен от испанските фолклорни песни копла, чрез които се разкрива житейската история на Ла Хитана (Циганката): драг артист, който през 1940 година бяга от режима на Франко, за да стане вариететна звезда в Америка.

КоплаМюзикълът е оригинално произведение, вдъхновено от испанските фолклорни песни копла, които са били забранени по време на диктаторския режим на Франко в Испания. Главният герой описва съдбата на Циганката с помощта на трима музиканти, които му акомпанират по време на спектакъла.

Спектакълът можете да видите на 05.10 в Младежки дом, Стара Загора, когато представителите на Централното драматично училище на Лондон ще направят мост между испанската и английската култура, между репресията на диктаторски режим и съвременния Запад, за да разкажат една динамична,  цветна и вълнуваща житейска история.