„Котките“ от Бродуей идват в България

0
0

Идва краят на дългото очакване! Най-после ще имаме възможност да се насладим на автентична бродуейска класика, при това не от някой екран, а на живо на родна земя. Може би най-известният мюзикъл в света – „Котките“ ще оживи зала 1 на НДК в две поредни вечери – на 11 и 12 май 2017 г. Иконичната постановка на Андрю Лойд Уебър ще бъде един от централните акценти по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата в рамките на пролетния фестивал Салон на изкуствата.

За мащабното представление от Великобритания ще пристигнат 78 актьори в оригиналния състав на легендарния мюзикъл от Бродуей. Постановката се играе от един и същ актьорски състав едновременно в САЩ и Европа, затова ги очакваме от Великобритания, тъй като е последната им спирка преди гостуването у нас. Цели 7 камиона ще превозят до София пищния декор, атрактивни костюми и техника.

Билетите ще са в продажба от 1 септември в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лв и ВИП места на стойност 155 лв. На разположение е и опция за закупуване на електронен билет без да е необходимо разпечатването му на хартия – чекирането в залата може да се извърши изцяло през мобилен телефон. 

Разтърсващият мюзикъл „Котките“ е резултат от виртуозен синтез между три изкуства: музика, танц и поезия, през погледа на гения Андрю Лойд Уебър, автор на може би всички най-известни мюзикъли и с това превърнал се в пионер в жанра. „Фантомът от Операта“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Евита“, издигнати в култ и играни по театралните сцени на пет континента, са само част от неговите творби.

„Котките“ е представен за първи път в Лондон през далечната 1981 г., а през 1982 г. стъпва на Бродуей. Горещо приветствана едновременно от критиката и публиката, продукцията печели множество награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и Toni Awards. Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност. Мюзикълът „Котките“ е преведен на над 20 езика, а през 1998 е преработен и във версия за телевизионен филм.

Такава възможност да се докоснем до творческо величие на върховно ниво, се случва рядко у нас, затова събитието е голямо и в никакъв случай не е за пропускане. Развълнувани, отправяме поглед към 2017 г. и оставаме с надеждата, че ще виждаме все повече такива продукции по родните сцени!