Конкурсът за есе „Ролята на зрителя в театъра днес“ ще подари на победителя актьорски курс

4
0

„Ролята на зрителя в театъра днес“ е темата на конкурса за есе в третото издание на „Месец на театъра“, създаден от екипа на LoveTheater.bg. Театрите, които са част от кампанията, са Театър „Българска Армия“, Театър София, МГТ „Зад канала“, Младежки театър „Николай Бинев“ и Народен театър „Иван Вазов“. Голямата награда за първото място е едномесечно посещение на един от актьорските курсове на специалните ни партньори UpGrade U.

Темата на есето е свързана с главната идея на тазгодишното издание на кампанията за създаване на Кодекс на театралния зрител. „Мястото на зрителя е много важно и той е неизменна част от магията на едно представление, затова и избрахме тази тема. Целим да укрепим понякога рушащия се мост между публиката и сцената. Да обърнем внимание на признанието и уважението на зрителя към живото изкуство.“, споделят от екипа на LoveTheater.

В ролите на справедливо жури, което ще търси най-добрите есета, са доц. Веселин Ранков, актьор и преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ; Евелин Костова, която може да гледате в Театър „Българска Армия“; Дария Симеонова, актриса в Театър “София”; Кристина Янева, актриса в Младежкия театър „Николай Бинев“; Весела Бабинова, актриса в МГТ „Зад канала“; Деян Ангелов, актьор в Народен театър „Иван Вазов“ и Валентин Славеев, поет и критик, а отскоро и част от екипа на LoveTheater. За втори път специално участие ще вземе журналистът и продуцент Георги Тошев.

Трите най-добри творби, избрани от журито, и тази година ще бъдат публикувани в LoveTheater.bg, авторите им ще имат възможност да направят обиколки из театрите-партньори и ще получват книгата на Мария Григ “Листо на вятъра”. Но за първа година ще се доближат истински до магията на актьорското майсторство, благодарение на UpGrade U. Големият победител ще може да посещава безплатно един месец техен актьорски курс. Подгласниците имат гарантирано едно посещение, което със сигурност ще помнят дълго, а второто място ще получи 30% отстъпка за избран от него курс. Защото както гласи слоганът на UpGrade U – „НаДгради се, награди се“, в тази „школа за свободни души“ участниците могат да намерят вдъхновяваща среда, за да израстват и мечтаят заедно.

За поредна година „Месец на театъра“ се провежда от 27 март до края на април. Най-добрите есета ще бъдат прочетени от актьори по време на партито, закриващо кампанията. Повече информация за него може да намерите в сайта и Facebook страницата на LoveTheater. Ще има и още изненади, заради които си струва да присъствате.

Желаещите да се включат в конкурса за есе могат да изпращат своите текстове до 25-ти април на имейл: [email protected]

4 коментари

  1. […] „Ролята на зрителя в театъра днес“ става ясна на 4 май. На тази дата LoveTheater Ви очаква с вход свободен в клуб „C2H5OH”. За наше най-голямо удоволствие тържественото закриване на „Месец на театъра” ще се осъществи за трети пореден път. Освен от миналогодишните ни партньори Театър „Българска армия“, Театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“ и  Младежки театър „Николай Бинев“, тази година кампанията е подкрепена и от Народен театър „Иван Вазов“.. […]

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here