„Коледните приказки на баба” ще се играе за деца в неравностойно положение в Русе

0
0

Русенският театър ще представи четвъртата си премиера за сезона – „Коледните приказки на баба“ – 6 декември от 15:30 ч. в Камерна зала „Слави Шкаров”. Коледно-новогодишната постановка е драматизация от Любомир Кънев по трите приказки на  Елин Пелин „Трите баби”, „Чохено контошче” и „Цар Шишко”.

Под въздействието на танци и музика и на текста на известния писател на сцената ще оживеят три приказки, които се разиграват в навечерието на Коледа. Тяхната задача е да зарадват децата с весела и празнична атмосфера за посрещането на празника 🙂

На 10 декември  от 11:00 ч. в същата зала се организира БЕЗПЛАТЕН СПЕКТАКЪЛ за деца от града и за деца в неравностойно положение на същата пиеса, като този спектакъл е подарък от г-н Венелин Мицов – управител на фирма „Ведима” ООД – Русе.

Постановката е дело на Любомир Кънев, сценографията и костюмитена Виолета Радкова, музиката – на Пламен Мирчев – Мирона. В постановката участват: Надя Банчева, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Александър Узунов, Крум Берков.