Коледните концерти в зала „България“ с намалени билети

0
0

Концерт 13.12Софийската филхармония стартира традиционната си декемврийска кампания „Подари концерт за Коледа“.  От 1 до 31 декември всеки, който закупи билет за класическите концерти на Филхармонията в зала „България“ ще се продават с 30% намаление от цената. Специална оферта има и за членовете на Филхармоничното общество – те ще могат да закупят циклите от юбилейния сезон с 40% отстъпка.

В декемврийския афиш са включени музиканти, познати по целия свят, като   Шарл Дютоа (носител на две награди Грами), Табеа Цимерман, Минчо Минчев, Рик Стотийн, Найден Тодоров, Борислава Танева и др. Вече са в пуснати в продажба и билетите за концерта на  оперната прима Анджела Георгиу, която ще се срещне с българската публика на 25 февруари.

И тази година Софийска филхармония ще зарадва своите фенове със специални празнични концерти, в които са включени едни от най-любимите коледни произведения, изпълнени от най-добрите музиканти. В специалната програма има концерти както за големи, така и за най-малките фенове на класическата музика

Още на 12 декември от 19ч. в Камерна зала София квартет подготвят „Коледен концерт с дрескод“ със специалното участие на Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров. Атрактивните музиканти ви предизвикват да се облечете в цвета на шампанското и да не забравяте доброто си настроение. Чаша шампанско ще бъде специалният комплимент към публиката.

На 13 декември с премиера на Третс симфония „Кадиш“ от Бърнстейн ще отбележим неговата 100-годишнина. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

На 18 декември най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман ще свири с първия ни оркестър.

На 20  декември от 19ч. отново в Камерна зала вокална формация „Импресия“ ще разкажат музикално-сценичната приказка  „Принцът и истината“. Клавирният съпровод е поверен на Янко Маринов, а концертът ще се включат малките  Александър Маджаров (в ролята на Принца); Калина Георгиева (балерина) и Маргарита Ваклинова (арфа).

Вокална формацив "Импресия"Ден по-късно (21 декември) в същия час в зала „България“ Кварто Квартет ще представят една „Коледа с Кармен“. В програмата е включен балетният спектакъл  „Зимна приказка“ по музика на Бизе – Щедрин.

Приказната история за „Лешникотрошачката“ е предпочитано заглавие за  празниците. Софийските деца ще видят една малко по-различна „Лешникотрошачка“, разказана от Фортисимо Фамилия, Софийската филхармония с диригент Славил Димитров и артистите Teо Елмазов и Ангелина Гаврилова на 23-ти декември от 11:30ч. в зала „България“.  Спектакълът е подходящ както за деца, така и за възрастни.

На 25 декември от 11ч. в зала „България“ Софийска филхармония кани своите верни фенове на традиционн Коледно матине с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хора,Любена Нинова и Георги Султанов.

В същия ден, но от 18ч. , отново в зала „България“ ще имате възможност да чуете традиционния коледен концерт на Хора на софийските момчета.

Люси Дяковска

На 27 и 28 декември са големите празнични концерти на Софийската филхармония със солист Люси Дяковска. Емблематични песни за Коледа и Нова година от целия свят в аранжименти на Румен Бояджиев-син и под диригентството на маестро Найден Тодоров и Димитър Косев ще дадат бляскавия завършек на 2018 г.

Подарете концерт за Коледа и празнувайте със Софийската филхармония!

Билети за всички събития се продават с отстъпка в Ивентим и на касата на зала „България“.