Когато младите актриси сбъдват мечти – „ГАЛЕРИЯ 28“

1
0

Представяме ви Патриция Пъндева – една млада актриса от трупата на Драматичен театър – Пловдив, която с всеки ден доказва на себе си и на света, че освен талант и магнетизъм на сцената, притежава и завидни мениджърски умения в сферата на  изкуствата. Тя ни дава добър пример, че мечтите се сбъдват, когато човек е упорит и вярва!   Последният и  проект – „Галерия 28“  тръгва от идеята да се създаде едно специално място за млади творци в град Пловдив– от дизайнери до фотографи и художници. Освен това „Галерия 28“ ще стане дом на литературни четения, изложби, както и съвременни пърформанси и спектакли.

Галерия 28От 28-ми ноември градът под тепетата ще заблести още по-силно, защото в ярките светлини  попада новото арт пространство за изкуство и творчество – „Галерия 28“. То ще отвори врати точно в 16ч. на ул.„Железарска“ 28, квартал Капана. На самото откриване творците, които ще се изявяват са актьорът Тодор Дърланов, който  показва авторски бижута, откритието на „Vogue” – Николета Джарова и дизайнерът Таня Киркова, които ще представят бранда си – „We Yonic”.

„Галерия 28“ е  арт пространство, което цели да създава уют и усмивки, да бъде социално, разнообразно и естетически съобразно, както споделя самата Патриция. Главната и идея и мисия  е да се дава поле за изява на всеки творец. Концепцията е всяка седмица тематиката да е различна и да изненадва публиката с нови неща. Визията е за в бъдеще да се развие едно алтернативно пространство, което ще дава шанс на млади творци, избрали да останат и да се развиват в България. Това е една голяма възможност творбите им да достигнат до повече хора, които пък да открият точното нещо за себе си.  „Галерия 28“ ще се отличава с индивидуалност, характер и собствен почерк.

“ Само в Пловдив времето е така гъсто, че денят понякога има 28 часа. И само в Пловдив има „Галерия 28“  .     В Капана, разбира се, на улица Железарска 28 . От 28 ноември „Галерия 28″е новото специално място за млади дизайнери, художници, фотографи, творци. Място за премиери, литературни четения, изложби и перформънси…И още: постоянни разпродажби на авторски серии от бижута, дрехи, аксесоари. Ревюта на млади дизайнери, всяка седмица ново събитие.От 28 ноември, артистизмът има своя нов дом в Пловдив, Капана. От 28 ноември Марица ще шуми…одухотворена. 28 часа на ден...“ – Любен Дилов-син по повод създаването и откриването на „Галерия 28“ 

 

Патриция Пъндева завършва през 2017-та  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и непосредствено след това вече е част от трупата на Драматичен театър „Пловдив“. Освен в културните и социални изяви, публиката може да я разпознае и на сцената в представленията „Боряна“с реж. Краси Ранков, „Работно време“, реж. Камен Донев, както и в авторския спектакъл на Донев – „За сватбите“. През месец септември също така Патриция с помощ на верни приятели осъществи още една своя голяма мечта – организирането и реализирането на благотворителен базар в „Котка и мишка“.

Галерия 28

„Галерия 28“  е доказателство, че мечтите се сбъдват, когато човек е упорит и целеустремен!

гр. Пловдив, кв. Капана

Comments are closed.