Кенет Брана режисира Том Хидълстън в ролята на Хамлет на Лондонска сцена

0
0

Холивудската звезда Том Хидълстън ще играе трагичния датски принц Хамлет в благотворителна нова постановка под режисурата на сър Кенет Брана с цел набиране на средства за Кралската академия за драматично изкуство в Лондон RADA (Royal Academy of Dramatic Arts).

Театралната компания на Брана, който е и президент на Кралската академия, ще продуцира пиесата, която ще се играе само за три седмици в театърa на академията Jerwood Vanbrugh, а всички събрани средства ще бъдат дарени на кампанията за набиране на 20 млн паунда, които са необходими за нов учебен театър, библиотека, архив и нови места за настаняване на студентите.

Хидълстън споделя, че няма търпение да изследва с ролята си “почти безкрайните възможности за интерпретация”, които предлага образът на Хамлет.

“Сценичните изкуства съществуват, за да обединяват хората, а не за да ги разделят. Надявам се, че събраните средства от продукцията ще помогнат на академията да продължи да предоставя равни възможности за висок стандарт на обучение на актьори, сценаристи и драматурзи от всякакъв произход. Трябва да запазим вратите отворени за всички”, добавя актьорът, който също е възпитаник на академията.

За сър Кенет Брана новата продукция е и спомен за началото на кариерата му – през 1981 г. като студент в академията той изиграва главната роля в “Хамлет”, а сега се завръща в училището като режисьор на пиесата.