“Камериерки” на Бар Стола

0
0

През любимия на жените месец март на Бар Стола в Yalta club Art Room се осъществи прочит на типично женската пиеса “Камериерки ” от Катя Караиванова. И се оказа, че да слушаш театър е също толкова вълнуващо колкото и да го гледаш.

Театър На Бар Стола е инициатива, която стартира през ноември 2013 с прочитането на “Долината на Цветята” от самия автор Радослав Йорданов и актрисата Силвия Петкова. Добрата комбинация от театър и бар се оказва иновативна и интересна за публиката, която винаги пълни заведението, в което се чете пиеса. Някои от тях са “Чуплива Вечност ” от Михаил Казаков, “Спомен за Мария” – Майя Динева, “Фея за св. Валентин” – Ърнест Томпсън, “Нощта, в която…” от Екатерина Лимончева  и др.

Пиесата “Камериерки” ще бъде включена в сборник, издаден от театър “София” през 2015 г. Представянето й беше изключително интересно, а ролите на Силвия Петкова, Петя Силянова и Станка Калчева впуснаха зрителя в един съвсем обикновен свят. Всяка от тях разказа своята история, в която можеш да припознаеш дори себе си. И въпреки първоначалните спречквания, трите камериерки успяват да правят това, което искат, а не това, което трябва.

Авторката те кара да вярваш в доброто и мечтите, все по – уверено, а пиесата приповдигна настроението ми не само с шеговития си тон, но и с надеждата, че въпреки трудностите, винаги може да изплуваш над тях и да получиш това, което искаш. Театърът успя да се случи, без да гледам игра на сцена. Емоцията, която актрисите ни поднесоха с четенето си, бе достатъчно засищаща, за да отида отново, не да гледам, а да слушам театър.

снимка : Дора Недкова
снимка : Дора Недкова

В очакване сме на следващата пиеса от Бар Стола, за която отново ще ви споделим. А вие не забравяйте, че “Ако сте се отказали от мечтите си, ако са истински, те никога няма да се откажат от вас… “.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here