„Камериерки“ на Бар Стола

0
0

През любимия на жените месец март на Бар Стола в Yalta club Art Room се осъществи прочит на типично женската пиеса „Камериерки “ от Катя Караиванова. И се оказа, че да слушаш театър е също толкова вълнуващо колкото и да го гледаш.

Театър На Бар Стола е инициатива, която стартира през ноември 2013 с прочитането на „Долината на Цветята“ от самия автор Радослав Йорданов и актрисата Силвия Петкова. Добрата комбинация от театър и бар се оказва иновативна и интересна за публиката, която винаги пълни заведението, в което се чете пиеса. Някои от тях са „Чуплива Вечност “ от Михаил Казаков, „Спомен за Мария“ – Майя Динева, „Фея за св. Валентин“ – Ърнест Томпсън, „Нощта, в която…“ от Екатерина Лимончева  и др.

Пиесата „Камериерки“ ще бъде включена в сборник, издаден от театър „София“ през 2015 г. Представянето й беше изключително интересно, а ролите на Силвия Петкова, Петя Силянова и Станка Калчева впуснаха зрителя в един съвсем обикновен свят. Всяка от тях разказа своята история, в която можеш да припознаеш дори себе си. И въпреки първоначалните спречквания, трите камериерки успяват да правят това, което искат, а не това, което трябва.

Авторката те кара да вярваш в доброто и мечтите, все по – уверено, а пиесата приповдигна настроението ми не само с шеговития си тон, но и с надеждата, че въпреки трудностите, винаги може да изплуваш над тях и да получиш това, което искаш. Театърът успя да се случи, без да гледам игра на сцена. Емоцията, която актрисите ни поднесоха с четенето си, бе достатъчно засищаща, за да отида отново, не да гледам, а да слушам театър.

снимка : Дора Недкова
снимка : Дора Недкова

В очакване сме на следващата пиеса от Бар Стола, за която отново ще ви споделим. А вие не забравяйте, че „Ако сте се отказали от мечтите си, ако са истински, те никога няма да се откажат от вас… „.