Камен Донев и животът като инструмент на артиста

0
0

Той е от тези артисти, които те  разсмиват и разплакват. Такива хем романтични, хем малко странни, много земни, а в същото време недостижими. Лесно достига до теб с творчеството си и оставя ярка диря в съзнанието ти за дълго. Той вълнува. Той е Камен Донев.

Различните му и неповторими превъплъщения печелят безброй сърца и заслужени награди. Отличията си той подрежда вкъщи „на едно шкафче, за да си правят компания“. А как постига всичко? Как усеща публиката?

„Оставям всичко да е като дъжда. Какъвто е такъв. Студен. Топъл. Краткотраен. Дълготраен. Проливен. Напоителен….“

За мен неговите спектакли не са просто дъжд, а буен ураган, който те завихря в емоции и размисли. Помня, че ме боляха скулите от смях, а главата ми бучеше от почувстваното след негово представление. А от това, което чувам за следващия му проект, съдя, че ще бъде помитащо и опустошително. „За сватбите!“ ще включва 35 отбрани български музиканти, 20 танцьори, певици, а актьорът и режисьор ще разказва и коментира сватбените традиции на Балканите. Премиерата е на 29-ти ноември в зала „Арена Армеец“ и естествено билети отдавна няма. Което показва колко много хора го обичат. Това му дава увереност да се насочи към следващия връх.

Какво струва на артиста да печели любовта на публиката? Колко е важно да имаш верни приятели и истински екип? Как Камен Донев разкрива още едно малко кътче от безкрайността, можете да проследите в това интервю на колегите от Btv.