Какво ще видим в Нощ на театрите в София

0
0

Не знам за вас, но аз вече започнах обратното броене до 19-ти и нямам търпение да дойде Нощта на театрите. Сигурна съм, че всеки вече е направил своя избор, включващ възможно най-много локации с цел безсънна, но невероятна вечер. София се превръща в център на Нощ на театрите с толкова много събития, че буквално театърът ще е навсякъде. Освен постановки, ще можем да посетим и оперни спектакли, изложби, премиери на книги, дискусии и презентации (Pecha Kucha).

Няколко дни преди Нощта на театрите можете да посетите уникални събития. На 17-ти ноември в НТ „Иван Вазов” ще можете да се включите в дискусия на тема „Театърът и публиката. Как се изграждат взаимоотношенията в тях?”. На следващия ден ще имате възможност да посетите и събитието, организирано от сайта ни, Pecha Kucha Night, което определено няма да ви разочарова.

За поредна година в Нощта на театрите ще можете да надникнете зад кулисите. НТ „Иван Вазов” и Софийската опера и балет дават уникалната възможност на своите зрители да разгледат какво се случва зад сцената. На 19-ти ще има за всеки по нещо, като ще бъдат задоволени всички вкусове. Спектаклите ще се разпростират възрастово от такива за бебета („Концерти за бебоци” – Софийска опера и балет), през малко по-големи деца („Роня, дъщерята на разбойника” – Театър „София”), та чак до постановки за порасналите вече – „Медея – майка ми” (Театрална работилница „Сфумато”), и „Секс, наркотици и рокендрол” (Театър „Българска армия”). За любителите на импровизациония театър ще се погрижат ХаХаХа – Импро театър, както и ШиЗи Про с представлението „ШиЗи Шекспир”. Освен тях на вълна Шекспир ще бъдат и @лма @лтер с постановките „Ромео и Жулиета”, „Дуел: Хамлет срещу Дон Кихот”, „Ричард, кой Ричард”. За първи път на софийска сцена ще станем свидетели и на концерта-спектакъл „Грамофон” на Виктор Калев („Сълза и смях”). Киното също става част от Нощ на театрите с прожекцията на „Хамлет” с Максим Пийк в Cinema City. След полунощ ще можете да посетите Открита сцена „Сълза и смях”, където ще видите „Мъже под чехъл”. На много локации ще можете да разгледате изложбата „Нощни персонажи” на фотографа Павел Червенков. За момента тя е разположена в Националната художествена галерия „Квадрат 500”.

Всичко, което ви представих, е само малка част от невероятните спектакли, които ще имате възможност да посетите по време на Нощта на театрите. Повече за програмата можете да видите тук.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here