Какво ще видим в Нощ на театрите в София

0
0

Не знам за вас, но аз вече започнах обратното броене до 19-ти и нямам търпение да дойде Нощта на театрите. Сигурна съм, че всеки вече е направил своя избор, включващ възможно най-много локации с цел безсънна, но невероятна вечер. София се превръща в център на Нощ на театрите с толкова много събития, че буквално театърът ще е навсякъде. Освен постановки, ще можем да посетим и оперни спектакли, изложби, премиери на книги, дискусии и презентации (Pecha Kucha).

Няколко дни преди Нощта на театрите можете да посетите уникални събития. На 17-ти ноември в НТ „Иван Вазов” ще можете да се включите в дискусия на тема „Театърът и публиката. Как се изграждат взаимоотношенията в тях?”. На следващия ден ще имате възможност да посетите и събитието, организирано от сайта ни, Pecha Kucha Night, което определено няма да ви разочарова.

За поредна година в Нощта на театрите ще можете да надникнете зад кулисите. НТ „Иван Вазов” и Софийската опера и балет дават уникалната възможност на своите зрители да разгледат какво се случва зад сцената. На 19-ти ще има за всеки по нещо, като ще бъдат задоволени всички вкусове. Спектаклите ще се разпростират възрастово от такива за бебета („Концерти за бебоци” – Софийска опера и балет), през малко по-големи деца („Роня, дъщерята на разбойника” – Театър „София”), та чак до постановки за порасналите вече – „Медея – майка ми” (Театрална работилница „Сфумато”), и „Секс, наркотици и рокендрол” (Театър „Българска армия”). За любителите на импровизациония театър ще се погрижат ХаХаХа – Импро театър, както и ШиЗи Про с представлението „ШиЗи Шекспир”. Освен тях на вълна Шекспир ще бъдат и @лма @лтер с постановките „Ромео и Жулиета”, „Дуел: Хамлет срещу Дон Кихот”, „Ричард, кой Ричард”. За първи път на софийска сцена ще станем свидетели и на концерта-спектакъл „Грамофон” на Виктор Калев („Сълза и смях”). Киното също става част от Нощ на театрите с прожекцията на „Хамлет” с Максим Пийк в Cinema City. След полунощ ще можете да посетите Открита сцена „Сълза и смях”, където ще видите „Мъже под чехъл”. На много локации ще можете да разгледате изложбата „Нощни персонажи” на фотографа Павел Червенков. За момента тя е разположена в Националната художествена галерия „Квадрат 500”.

Всичко, което ви представих, е само малка част от невероятните спектакли, които ще имате възможност да посетите по време на Нощта на театрите. Повече за програмата можете да видите тук.