Какво са ни подготвили Купидон и Трифон Зарезан в театралната зала тази година?

0
0

И през 2020 няма как да изживеем втория месец от годината, без да прекосим 14 февруари. Ах, този Ден на дните! Едни го чакат с нетърпение, втори го хулят, трети чакат с нетърпение да го хулят. За пореден път в Love Theater ще дадем насока и на едните, и на другите как да изживеят Деня на любовта, как да се опиянят и да забравят в Деня на Трифон Зарезан – и то все в театралната зала. Ето нашите предложения с кратки описания в няколко столични театъра и две такива в Пловдив:

„Съгласие“ – имаш всичко в живота, но нямаш Любовта. Един свят на успели, но страшно объркани хора… Човеци, загубили основните си ориентири. Хора, разяждани от съмнения. Обзети от гняв. Тревожни и напрегнати. Впрегнати в някаква центробежна въртележка… Нина Рейн, автор на „Съгласие“, строи с любов един плашещ свят.
Театър София

„Страхотни момчета“ – в този мюзикъл ще разберете какво подтиква група доскорошни металурзи да сформират мъжка трупа за стриптийз.
Младежки театър „Николай Бинев“

„Ротердам“ – Две влюбени една в друга жени. На прага на това да съобщи на родителите си, че е гей, едната чува от другата „Не, Алис, не искам да стана мъж. Искам просто да спра да се опитвам да бъда жена“.
Младежки театър „Николай Бинев“ 

„Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ – Кой съм аз? Кой си ти? Коя е тя? Кои са всички и за какво става въпрос? Трима мъже, влюбена в една жена вече 30 години.
Малък градски театър „Зад канала“

“TANGOMACHINE” – танцов спектакъл, създаден от движенията на тялото, под музиката на любовта – Тангото.
Театрална работилница „Сфумато“

„Любов, любов, любов“ – Тук се разкрива съдбата на семейна двойка от края на 60-те до наши дни, за да издаде своята присъда над това време, без сантиментите на миналия век. Чрез съдбата на децата в семейството, той отправя обвинения към цялото онова поколение на цветята… „Всичко, от което се нуждаеш, е любов.“
Театър „Българска армия“
„Квартет за двама“ – Дуетът – съпрузи с 25-годишна семейна търпимост, постепенно нараства на трио (любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителстване в дома им), след което се превръща в квартет (с новопоявилия се любовник на съпругата). От комедийни ситуации до трагикомедия на финала – всеки попада в собствения си капан, защото “25 години от живота, макар емоцията да е друга, не се късат като лист от календара”.
Театър „Възраждане“

„Догодина по същото време“ – история за една изневяра, превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване – година след година…Вдъхновяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони.
„Миро мюзик“

„Как се обира банка“ –  една наистина закачлива сюжетна история за обир на банка във времето на 60-те /70-те години на 20 век, когато още няма мобилни телефони, алармени цифрови апаратури, охранителни камери и пр. В Неапол. От едно италианско бедно семейство.
Сатиричен театър „Алеко Константинов“

„Усещане за любов“ – музикално-поетичен спектакъл, който ни разказва за онова несравнимо усещане.
„Нов театър – НДК“

„Шегите, които Бог си прави“ – Ще научите защо мъжете обичат да натискат клаксоните, когато минават покрай жени на улицата, какво е първата среща за мъжа и за жената, защо е създаден Лунохода и каква е причината Колумб да открие Америка. Всички роли – Митко, Райна, Колумб, приятелите, обърканите бащи, бременните жени, и разбира се децата, са изиграни от Димитър Бакалов.
„Théatro“

„Танцът Делхи“ – пиеса-пъзел, съставена от седем едноактни пиеси, седем привидно самостоятелни истории за любов, загуба, смърт и танц. Седем варианта на една и също ситуация, които създават по парадоксален и много привлекателен начин един изключително смешен, на моменти абсурден, на моменти страшен театрален свят.
Народен театър „Иван Вазов“

„Гарванът“ – Откакто свят светува човек мечтае за крила – да се освободи от жестокото притегляне на почвата. И нито балонът, нито самолетът утоляват тази жажда. Защото истинският полет предполага пълна свобода, възможността във всеки миг да избереш посоката, да кацнеш там, където пожелаеш и да се въздигнеш пак, когато си поискаш.
Театър 199

Хофман“

„Изходната хипотеза на работата ни, на която се основава и творческият ни интерес към Хофман, е именно хипотеза върху фантастичното. Според нас истинската хофманомания, която косвено продължава и до днес, не може да бъде обяснена без “ефекта Хофман”: ефектът на дестабилизиране на реалното, на извличането на свръхреалното от самата структура на баналната ежедневна тъкан на реалното.“

Сдружение „Метеор“

„Зверското синьо“ – 60-те като най-бляскав миг от историята на Холивудското кино, 70-те, потопени във филм ноар, и 80-те, завихрени като диско-топка, която изкривява действителността. „Зверското синьо“ забавя, забързва и спира дъха на всеки, който се осмели да се изправи срещу себе си, без страх, че някой ще му се надсмее, ще го обича или мрази.
Театър НАТФИЗ

„Дон Жуан Тенорио“

„Нищо не може да спре устрема на моите желания, чувствам, че сърцето ми би могло да обича цялата земя.“ – Из „Дон Жуан“ от Жан-Батѝст Поклѐн Молиер

Театър НАТФИЗ

Двете постановки в Драматичен театър Пловдив са за тези, които имат достатъчно любов в живота си, или са във „фаза на отрицание“ спрямо нея. Темата тук е за образованието. Имате възможността да се образовате…

… емоционално с:

„Наемателят“ – Самостоятелен апартамент е нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. Пуснали са обява и очакват кандидата… Вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, любовта и репресията, между „нормалното“ и екстремното.

… всеобхватно с:

„Лекция №2 за всеобщата просвета“ – „…Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

 

За нас в Love Тheater ТЕАТЪРЪТ Е ЛЮБОВ, затова според мен е най-добре да прекараме празника там. Дали търсите своя Купидон, или вдигате наздравица с Трифон Зарезан, то театралната зала е идеалното място да поднесете всички нюанси на любовта и вкусове на виното за себе си и тези, които обичате.