Какво предстои? Премиери, премиери, премиери…

0
0

Театрите работят на пълни обороти, театралният сезон е в разгара си и изглежда наистина обещаващ!

Какво се случи, но и предстои в „Сфумато“? Дългоочакваната поява на новата програма „Изгонване на бесовете” по Достоевски доведе до светкавично изчерпване на билетите за представленията „Идиот” и „Бесове”  малко след пускането им в продажба. Следващата дата, за която трябва да побързате да купите своя билет за „Идиот“ е 21 ноември (вторник). „Бесове“ ще бъде отново на сцена през декември – 11-ти (понеделник) и 18-ти (понеделник).

„Идиот“ и „Бесове“ са полюси. Те са писани по едно и също време, има версии, в които персонажи от „Бесове“ са били персонажи от „Идиот“ и обратно и самато идея „Изгонване на бесовете“ е някакъв не просто десант в Достоевски, ами наш код, наш модел на провокация.“, споделя Маргарита Младенова, режиьор на „Идиот“.

В спектаклите участват Радина Кърджилова, Албена Георгиева, Тодор Близнаков, Йордан Ръсин, Николай Върбанов, Васил Дуев, Христина Караиванова, Александър Тонев, Борис Кръстев и др.

Следващата седмица е и вашето време за комедия. Каква? „Черна комедия“! Първата премиера за сезона в Театър „Българска Армия“ предстои на 22 (сряда) и 23 (четвъртък) ноември. Питър Шафър създава една от най-смешните комедии през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година „Черна комедия“ се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). Както във всяка добра комедия и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Изберете своя жанра и не пропускайте… 🙂