Какво предстои? „Белият Бип“ – класически пантомимен спектакъл

0
0

„Белият Биб. 
Ням негатив, 
снет върху черни декори. 
Като голямата скръб- 
мълчалив. 
Като скръбта- 
не говори.“
Веселин Ханчев

Бип е тъжен бледолик клоун – истинско олицетворение на крехкостта на живота. Бип е наивен и не се учи от грешките си. Чрез езика без думи „Белият Бип“ разглежда темата за глупостта и абсурда да се вкопчваме в дадена фикс идея.

За преследването и обсебването. За невъзможността ни да погледнем към нови хоризонти, да продължим напред и да направим промяната. За отчаяното търсене и чакане на нещо, което никога не е било наше. За егоизма, който е способен да ни доведе до тотална разруха и самота. Един спектакъл за избора на човека, защото сами избираме как да живеем и в какво да се превърнем. За хората, които искаме да бъдем и зверовете, в които се превръщаме в устрема си да имаме тук и сега, на всяка цена.

Втората премиера на „Белият Бип“ е на 25 май, 19:30 ч. на Открита сцена „Сълза и Смях“. Имате възможността да го гледате и на 5 юни.

Това е класически пантомимен спектакъл, основан върху няколко избрани шедьовъра на майстори на изкуството на мълчанието – Марсел Марсо, Етиен Декру, Жан-Луи Баро, Сами Молхо, Миклош Кьольо, Александър Илиев и др.

Спектакълът е по класически сценарии от „Мълчаливите птици“ – том III от сборника на Александър Илиев „Обща теория и практика на пантомимата“.

Режисура: Янита Кирова и Ива Лапатова
Участват: Дарина Бояджиева, Йоана Иванова и Симона Тодорова
Костюмография: Станислава Маркова
Фотография: Беатрис Бочева
Дизайн: Пламен Бъчваров