Какво остава да видим на СОФИЯ ИНДИПЕНДЪНТ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

0
0

В конкурсната програма на СОФИЯ ИНДИПЕНДЪНТ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ участват 30 филма от целия свят, които ще се борят за голямата награда, осигурена от NU BOYANA FILM STUDIOS. В състезанието са и три български ленти, сред които „Упражнение за доверие” на Вилма Карталска, който  влезе в септемврийското издание на Changing Face International Film Festival в Сидни и през 2019 г. ще се бори за голямата награда.

Със световна премиера в рамките на фестивала може да видите филма „Лоша компания” на режисьорът Джош Слейтс, на 30 октомври. „Изключително развълнуван съм, че премиерата на филма ще бъде именно в България”, споделя самият Слейтс. Филмът разказва историята на една авторка, която проправя своя път на турне на книгата си.

Ерудирано петчленно жури ще има нелеката задача да оцени филмите в състезателната програма и да избере най-добрите сред тях.

В състава на журито влиза Галина Тонева – продуцент и един от основателите на „Гала Филм” ООД 1995 г. По образование е журналист и икономист. Завършва европейската програма за продуценти „Изток-Запад” в Чехословакия. Повечето ѝ филми са международни познати, а наградите – над 60.

Александра Цветкова е PR специалист, ориентиран във филмовата индустрия. Работи като PR&Creative Manager в едно от водещите филмови студиа в Европа като отговаря за връзката с потенциални клиенти, както и със съществуващи такива. В работата си е допринесла за създаването на множество кампании и инициативи.

Иван Владимиров е сценарист и режисьор. Негов е филмът „Валсове и танга от село Бела вода”, участвал е в състезателните програми на различни конкурси. Сърежисьор е на игралния филм „Кецове”.

Над 25 игрални и безброй документални филми има Лорис Сърци. Той е роден в Рим и има магистърска степен по продуцентство от UCLA през 2003 година. Сценарист е на няколко проекта и театрален режисьор на постановки, сред които “Фантомът на операта”.

Актьорът Иван Юруков завършва НАТФИЗ през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. От 2005 г. до днес е в трупата на Народен театър „Иван Вазов”, като е играл на сцените на повечето столични театри. Не по-малко богата е кино биографията му. Започва с късометражни филми, а с тях започват и наградите. В момента работи по първия си пълнометражен филм „До последния каприз”.

От 30 октомври до 3 ноември остава да видите над 35 прожекции в 6 столични кина.  Програмата на фестивала може да видите ТУК.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here